Ένας νεκρός από γρίπη στο Νοσοκομείο της Λαμίας

Ένας άνδρας 46 ετών κατέληξε το πρωί της Δευτέρας 26 Φλεβάρη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας από τον ιό της γρίπης.

Πρόκειται για κάτοικο Λαμίας που ανήκε στις ομάδες υψηλού κινδύνου και είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ με πολυοργανική ανεπάρκεια από τον ιό για τον οποίο δεν είχε εμβολιαστεί.

Πρόκειται για το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα γρίπης τύπου Α' και Β' που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ της Λαμίας θύματα της γριπώδους συνδρομής που παρουσίασε περαιτέρω αύξηση την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Επισήμως από το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων από την αρχή της επιτήρησης έχουν καταγραφεί 51 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 49 νοσηλεύτηκαν ή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ της χώρας. Οι επίσημοι θάνατοι ήταν 14 μέχρι την περασμένη εβδομάδα και ο 46χρονος φαίνεται ότι ήταν το 15ο θύμα της γρίπης.

Στη ΜΕΘ της Λαμίας εξακολουθούν και νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, δύο ακόμη άνδρες ηλικίας 58 και 84 ετών αντίστοιχα, που επίσης ανήκουν στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου.

Category: