Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί - Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη 9 Νοέμβρη η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών. Στο πλαίσιο της απεργίας η ΟΕΝΓΕ διοργάνωσε συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή, καθώς σήμερα στην Ολομέλεια ψηφίζεται το νομοσχέδιο-έκτρωμα που ξηλώνει το σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των γιατρών και σμπαραλιάζει κάθε κανονικότητα στο ωράριο.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί παρέμειναν συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα όπως, «Μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, 5ημερο, 6ωρο, μια εφημερία», «Αυτό το υπουργείο δεν είναι της Υγείας, είναι της ΕΕ και της πλουτοκρατίας» και «Η υγεία δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι, μ’ αγώνες κατακτιέται».

Το πανό της ΟΕΝΓΕ ανέγραφε, «Όχι στην ελαστική εργασία, όχι στην ελαστική Υγεία. Το νομοσχέδιο - έκτρωμα που διαλύει τις ζωές μας δεν θα περάσει. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό».

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η ΕΙΝΑΠ αλλά και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία με στάση εργασίας που κήρυξε για την Αττική η ΠΟΕΔΗΝ από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Νωρίτερα στη συγκέντρωση που έγινε οι απεργοί εισήλθαν στο υπουργείο Υγείας, πραγματοποιώντας συμβολική κατάληψη, απαιτώντας συνάντηση με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας για να του θέσουν το αίτημα της άμεσης απόσυρσης του επίμαχου νομοσχεδίου. Τελικά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Γιαννόπουλος, με τον οποίο συναντήθηκαν, επιχείρησε να προσπεράσει τις λαϊκές αντιδράσεις ισχυριζόμενος ότι έχει παραποιηθεί το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και ότι ουσιαστικά οι γιατροί δεν έχουν καταλάβει τι έχουν διαβάσει σχετικά με αυτό.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης έγιναν χαιρετισμοί από την ΟΕΝΓΕ, τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας και Πύργου και της ΠΟΕΔΗΝ. Αποφάσεις για τη στήριξή τους στις κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ εξέφρασαν με αποφάσεις τους οι Σύλλογοι Εργαζομένων στα νοσοκομεία «Αγία Όλγα», «Ευαγγελισμός», «Θριάσιο», «Αττικό» και «Άγιος Σάββας» καθώς και ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Στο πλευρό των νοσοκομειακών γιατρών και αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Κάλεσμα στις κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ και από την Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ