Γ.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού με «μπλοκάκι» σχεδιάζει η διοίκηση

Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλεί, σήμερα Τρίτη 2 Μάη, στις 10 π.μ. κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών - Υγειονομικοί του ΠΑΜΕ στο ΓΝΚ», ενάντια στα σχέδια της διοίκησης του Νοσοκομείου για πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. 

Οι υγειονομικοί του ΠΑΜΕ στη ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων, τονίζουν ότι «το σχέδιο αυτό αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων στο Νοσοκομείο, την ώρα που ήδη όλο το προσωπικό σε φύλαξη, σίτιση και καθαριότητα εργάζεται με συμβάσεις και οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό καμουφλάρονται υπό τον μανδύα των επικουρικών. Η πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού με μπλοκάκια την ίδια ώρα που οι υποσχέσεις για διορισμούς δίνουν και παίρνουν οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην σταδιακή κατάργηση των οργανικών θέσεων στα νοσοκομεία, στην ενίσχυση της λειτουργίας των Νοσοκομείων με δικούς τους πόρους, καθώς τα μπλοκάκια πληρώνονται απ' τις εισφορές των ασθενών. Στην ίδια λογική κινείται και η απογευματινή λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων, με τον ασθενή να καλείται γι' άλλη μια φορά να πληρώσει για να λάβει πιο άμεση φροντίδα υγείας. Νοσοκομείο επιχείρηση δηλαδή που ανάλογα με τα οικονομικά του θα εξαρτάται και η φροντίδα υγείας που παρέχει».

Αναφερόμενοι στις «μεγαλοστομίες» της διοίκησης τονίζουν ότι  στην ουσία «επιστρατεύει ότι αλχημεία σκαρφιστεί για να μπαλώσει τρύπες και ότι η αλήθεια δεν κρύβεται, καθώς «όλοι γνωρίζουν ότι τα μεγάλα έργα όπως ο Μαγνητικός Τομογράφος και ο Μαστογράφος υπολειτουργούν, στον Αξονικό και το Ακτινολογικό το προσωπικό βρίσκεται σε συνεχές καθεστώς υπερεργασίας, στο πολυδιαφημισμένο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο τρεις Νοσηλευτές καλούνται να εργαστούν όλο το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα σε καθεστώς on call εφημερίας. Μονάδες, τμήματα και κλινικές βρίσκονται σε καθεστώς παράνομου ωραρίου με χιλιάδες ρεπό και άδειες να οφείλονται».

«Η μόνη ουσιαστική λύση είναι η άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ώστε να καλυφτούν οι πραγματικές ανάγκες», σημειώνουν οι ταξικές δυνάμεις. 

Σε ότι αφορά στην πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο (ΔΑΚΕ), επισημαίνουν ότι «βρίσκονται σε πλήρη εναρμόνιση με τη Διοίκηση».

Καταλήγοντας, οι υγειονομικοί του ΠΑΜΕ απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να αντιταχθούν στη λογική ξεπουλήματος των εργασιακών δικαιωμάτων, στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Υγείας.