ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ Κινητοποίηση στη Γρανίτσα για τις σοβαρές ελλείψεις στις δομές υγείας (ΦΩΤΟ)

Για τις σοβαρές ελλείψεις στις δομές υγείας κινητοποιήθηκαν κάτοικοι στη Γρανίτσα μετά από κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής.

Διοργανώθηκε συγκέντρωση, συζήτηση και πορεία προς το αγροτικό ιατρείο του χωριού που παραμένει για καιρό κλειστό και το μοναδικό ασθενοφόρο που εξυπηρετούσε την ευρύτερη περιοχή ακινητοποιημένο και εγκαταλειμμένο στον προαύλιο χώρο να υπενθυμίζει την αδιαφορία του κράτους προς τους πολίτες του τόπου μας.

Σε ανακοίνωση η Λαϊκή Επιτροπή Δήμου Αγράφων τονίζει «δεσμευόμαστε ότι θα πάρουμε μια σειρά πρωτοβουλιών σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο στην προσπάθεια επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων της υγείας στον τόπο μας. Καταδικάζουμε όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις που έβαλαν και βάζουν το λιθαράκι τους στη διάλυση της δημόσιας υγείας. Δεσμευόμαστε επίσης ότι θα ανοίξουμε μέτωπο με όποιους τοπικούς παράγοντες βάζουν πλάτη στην παραπέρα διάλυση την δημόσιας υγείας μα και με όλους αυτούς που κωφεύουν κρατώντας παθητική στάση μπροστά σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Καλούμε όλους όσοι πιστεύουν ότι θίγονται από τη σημερινή κατάσταση να παραμερίσουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας και να συμπορευτούμε στην προσπάθεια διεκδίκησης :

-Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στον κλάδο της υγείας.

-Άμεσες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού χρηματοδοτούμενες εξολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό».