ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΡΑ-ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ: Εκλογές-παρωδία

Παρωδία χαρακτηρίζει η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΕΣΚ) Παρα-τετραπληγικών και Κινητικά Ανάπηρων τις εκλογές που δρομολογεί η πλειοψηφία του ΔΣ στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών.

Όπως σημειώνει: «Παρότι το καταστατικό έχει αλλάξει εδώ και μήνες (σε μια κατά τ’ άλλα ΓΣ- παρωδία, χωρίς απαρτία) η πρόσκληση για τις εκλογές δεν έχει πάει ακόμα στα μέλη του, όπως το δικό τους καταστατικό προβλέπει να έχει σταλεί και δημοσιευτεί δύο μήνες πριν.

Σε εσωτερικά έγγραφα του Συλλόγου και στο ΔΣ μιλάνε για δύο διαφορετικές ημερομηνίες. Η μία πρόσκληση, που δεν έχει πάει στα μέλη του Συλλόγου, μιλάει για σύγκληση εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης στις 21 του Οκτώβρη και εκλογές στις 21-22-23/10. Σε άλλο έγγραφο με την ίδια ημερομηνία που απευθύνεται στις Διοικούσες Επιτροπές των παραρτημάτων μιλάει για ΓΣ στις 4 του Νοέμβρη και εκλογές 4-5-6/11».

Η «Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση» σημειώνει ότι «είναι ολοφάνερη η προσπάθεια της πλειοψηφίας του ΔΣ του συλλόγου να πάει σε εκλογές με πέρα για πέρα ελεγχόμενο εκλογικό σώμα αφού είναι οι μόνοι που διαθέτουν το μητρώο του συλλόγου και έτσι θα ενημερώσουν αυτούς που θέλουν για την όποια ημερομηνία των εκλογών».

Καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΔΣ που για μια ακόμα φορά αρνείται να δώσει το μητρώο των μελών του συλλόγου, σημειώνοντας ότι με αυτήν την άρνηση δεν θέλει να επιτρέψει να ακουστεί η αγωνιστική διεκδικητική φωνή της ΕΣΚ και της ΣΕΑΑΝ «που αντιστρατεύεται την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και των μεγαλοεπιχειρηματιών του χώρου. Την πολιτική δηλαδή των περικοπών, της ιδιωτικοποίησης της Υγείας - Πρόνοιας, της Ειδικής Αγωγής, της εμπορευματοποίησης των αναγκών των εργαζομένων, των αναγκών των αναπήρων. Δεν θέλουν να αποκαλυφθεί ο σύγχρονος Καιάδας που οδηγούν τους ανάπηρους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα για τα κέρδη των ολίγων. Πολύ περισσότερο θέλουν να πνίξουν κάθε φωνή που αντιστρατεύεται τα τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα που σχετίζονται με πολυπληθέστερη αναπηρία των ιδιωτικών κέντρων αποκατάστασης και των εταιριών παραγωγής και εμπορίας των αναπηρικών ειδών και υγειονομικού υλικού. Εταιρείες που κατά κανόνα διαφημίζονται και προωθούνται από το περιοδικό του συλλόγου και την πλειοψηφία του ΔΣ. Περιοδικό που όλως τυχαίως δεν θα κυκλοφορήσει, για πρώτη φορά, παραμονές των εκλογών καταργώντας στην πράξη τη μοναδική δυνατότητα που είχε η ΕΣΚ να δημοσιεύεται στο περιοδικό που κυκλοφορούσε πριν τις εκλογές η εκλογική της διακήρυξη».

Η ΕΣΚ καλεί «τα μέλη του Συλλόγου να καταδικάσουν αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές να πάρουν θέση δίπλα στους συνδικαλιστές της ΕΣΚ και της ΣΕΑΑΝ που δεν τα δίπλωσαν, που χρόνια τώρα πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική. Να καταδικάσουν και με την ψήφο τους την πλειοψηφία του ΔΣ στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚ Παρα-τετραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων (συνδικαλιστών της ΣΕΑΑΝ) στις εκλογές του συλλόγου όποτε και αυτές γίνουν.

Να πάρουν μέρος και να συμβάλουν με την αγωνία τους τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους στη συγκέντρωση - συζήτηση που οργανώνει ο συνδυασμός την Κυριακή 8 του Οκτώβρη στις 11 π.μ. στα γραφεία της ΣΕΑΑΝ, Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος».