ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΤΤΙΚΟΝ»: Στάση εργασίας και συγκέντρωση σήμερα στην Ψυχιατρική Κλινική

Σε στάση εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.) και συγκέντρωση στην Ψυχιατρική Κλινική προχωρούν την Πέμπτη 5 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Αττικόν». Αφορμή για την κινητοποίηση είναι η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία προτείνεται ένα μεταβατικό πρόγραμμα εφημεριών των ψυχιατρικών κλινικών ως 31 Γενάρη 2018.

Το Σωματείο Εργαζομένων του «Αττικόν» σημειώνει ότι «το πρόβλημα της Ψυχικής Υγείας είναι βαθύτερο. Υποβάθμιση - εμπορευματοποίηση - ιδιωτικοποίηση της ψυχικής υγείας για όσους μπορούν να πληρώσουν, αποθήκες ψυχών για τη φτωχολογιά, υπερεντατικοποίηση για νοσηλευτές και γιατρούς στα νοσοκομεία». Και διεκδικεί:

Κατάλληλες υποδομές που να καλύπτουν τις τεχνικές και κτιριακές προδιαγραφές όπως προβλέπονται για τη λειτουργία ψυχιατρικών νοσηλευτικών μονάδων. Αυτόνομα κτίσματα κατάλληλα διαμορφωμένα ως προς τη χωροταξική τους διευθέτηση, ως προς την εσωτερική τους διαρρύθμιση, μονόκλινα δωμάτια νοσηλείας που παρέχουν δυνατότητες ατομικής παρακολούθησης και προφύλαξης των ασθενών, προστατευμένος προαύλιος χώρος.

Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού: Ικανό αριθμό εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού με μεγαλύτερη ποσόστωση ανδρών. Ικανό αριθμό εξειδικευμένου προσωπικού ασφαλείας.