ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας δεν λύνονται με επικοινωνιακά τεχνάσματα

Τα εκρηκτικά προβλήματα στο χώρο της Υγείας είναι σοβαρά και δεν λύνονται με επικοινωνιακά τεχνάσματα τονίζει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, σχολιάζοντας την «εμφάνιση εντυπώσεων», όπως την χαρακτηρίζει, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, την Τετάρτη, στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου φωτογραφήθηκε με στολή χειρουργού με άλλους γιατρούς για να δείξει ότι τα χειρουργεία λειτουργούν κανονικά. 

Το Εργατικό Κέντρο υπογραμμίζει την υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου, την έλλειψη προσωπικού και αναλώσιμων και μια σειρά άλλα σοβαρά προβλήματα όπως το κλείσιμο των χειρουργείων επί μεγάλο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Την ώρα που η κυβέρνηση συντάσσει το 4ο μνημόνιο, με νέο πετσόκομμα στις συντάξεις και την περαιτέρω διάλυση της Δημόσιας Υγείας με το δημοσιονομικό "κόφτη", επέλεξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας να πραγματοποιήσει μια "εμφάνιση" εντυπώσεων στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Δεν μπορεί να βγαίνει λάδι η κυβέρνηση μετά από τόσους μήνες, φέρνει στο ακέραιο την ευθύνη το υπουργείο, η διοίκηση του νοσοκομείου, η 6η ΥΠΕ, για το πολύμηνο κλείσιμο των χειρουργείων και δεν μπορεί να στοχοποιούνται συλλήβδην όλοι οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Στη συνάντησή μας με τον αναπληρωτή υπουργό, στο νοσοκομείο στις 22 Μάρτη, στον απόηχο της μεγάλης γενικής απεργίας της 15ης Μάρτη, ζητήσαμε με έγγραφο υπόμνημα τα εξής:

Να ανοίξουν τα χειρουργεία με ασφάλεια, να δοθεί επιτέλους το πόρισμα των επιστημόνων για το θάνατο της άτυχης Ελένης Αρβανιτάκη.

Καταγγείλαμε στον υπουργό ότι στο νοσοκομείο μια σειρά από επιστημονικά εργαλεία όπως μαστογράφος κ.ά. παραμένουν χρόνια στα κουτιά, ενώ ο μοναδικός αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου χαλάει κάθε 15 μέρες λόγω μεγάλης χρήσης και έλλειψη συντήρησης.

Καταγγείλαμε την υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου, την έλλειψη προσωπικού σε όλους τους τομείς και την έλλειψη αναλώσιμων.

Ζητήσαμε την άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ με γιατρούς και ασθενοφόρα και να μην εκβιάζονται οι γιατροί του νοσοκομείου να αφήνουν τη θέση τους στο νοσοκομείο για μεταφορά ασθενών.

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) πλήρως εξοπλισμένη και με 5 κρεβάτια δεν έχει λειτουργήσει ούτε μία ώρα επειδή δεν κάνουν προσλήψεις προσωπικού.

Έτσι και σήμερα

Απαιτούμε:

- Άμεση επαναλειτουργία των χειρουργείων με την απαιτούμενη ασφάλεια.

- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών στο ΓΝΝ Ζακύνθου.

- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

- Επάνδρωση με προσωπικό και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

- Να εξοπλιστεί το Νοσοκομείο με Μαγνητικό Τομογράφο.

- Να επανδρωθούν και να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υγείας στο νησί.

- Να δοθεί το πόρισμα για το θάνατο της Ελένης Αρβανιτάκη.

Το ΕΚΖ, τα σωματεία του νησιού, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε. Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους εμπόδιο σε αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Έχουμε τη δύναμη να αποτρέψουμε αυτά που σχεδιάσουν για εμάς. Καλούμε τα σωματεία, τον κάθε εργαζόμενο σε κάθε χώρο δουλειάς να παλέψουν για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Μάη. Είναι η απάντησή μας στους σχεδιασμούς κυβέρνησης - θεσμών - κεφαλαίου».