ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ: Αγώνας για δημόσια δωρεάν Υγεία - Καλεί στην αυριανή κινητοποίηση στο νοσοκομείο

Τη συμπαράστασή του στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου και στον αγώνα του για να μην κλείσει η Παιδιατρική Κλινική και άλλα τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου και για δημόσια και δωρεάν Υγεία που να καλύπτει πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Θυμίζουμε ότι την Τρίτη ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου προχωρά σε τετράωρη στάση εργασίας, από 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και συγκέντρωση στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο σημειώνει:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σύλλογος του Νοσοκομείου και το Εργατικό Κέντρο έχουν καταγγείλει την ανεπαρκή κατάσταση που υπάρχει σε όλες τις δομές Υγείας του νομού, αλλά και ιδιαίτερα του Νοσοκομείου με μεγάλες ελλείψεις σε όλο το προσωπικό (γιατροί, νοσοκόμοι, τεχνικοί) και σύγχρονο εξοπλισμό (μαγνητικός, υπέρηχος κλπ.).

Ο αγώνας των εργαζομένων του νοσοκομείου είναι και αγώνας της εργατικής τάξης και όλου του σαμιώτικου λαού. Πρόκειται για την ίδια τη ζωή μας. Φτάνουν τα λόγια και οι ψεύτικες υποσχέσεις. Τα μνημόνια είναι εδώ με τη συνέχιση της αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής, με τους νόμους και τα αντιλαϊκά μέτρα που πέρασαν όλες οι κυβερνήσεις. Είναι εδώ με νέα μέτρα. Είναι εδώ με τη μείωση των κοινωνικών παροχών για την Υγεία που αποτυπώνεται στον νέο κρατικό προϋπολογισμό.

Απαιτούμε:

- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.

- Να ξεπεραστούν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να προσληφθούν τώρα παιδίατροι, ώστε να λειτουργήσουν πλήρως και με ασφάλεια η Παιδιατρική και Μαιευτική Κλινική.

- Άμεσα να προσληφθούν αναισθησιολόγοι και ακτινοδιαγνώστες.

- Να γίνουν ΤΩΡΑ μαζικές προσλήψεις σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό και σε όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες του νοσοκομείου.

- Να εξοπλιστεί το νοσοκομείο με όλα τα σύγχρονα και αναγκαία μηχανήματα (μαγνητικός, υπέρηχος κλπ.).

- Άμεσα να ληφθούν μέτρα ατομικής προστασίας των εργαζομένων.

- Να κλείσει το κολαστήριο hot spot στη Σάμο.

- Να μεταφερθούν όλοι οι μετανάστες και όλες οι υπηρεσίες του ΚΥΤ στην ηπειρωτική Ελλάδα και αφού ταυτοποιούνται να χορηγούνται έγγραφα και να πηγαίνουν στις χώρες προορισμού τους.

- Παλεύουμε για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, πλήρη στελεχωμένο και χρηματοδοτούμενο από το κράτος.

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον κοινό αγώνα για ένα νοσοκομείο που να μπορεί να σταθεί στο ύψος των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Καλούμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει εδώ και τώρα αυτά τα αιτήματα που εκφράζουν όλον το σαμιώτικο λαό και είναι αιτήματα ζωής.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τον σαμιώτικο λαό να δώσει δυναμικό "παρών" την Τρίτη 18 Δεκέμβρη και ώρα 11.00 στη συγκέντρωση που θα γίνει στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου».