ΕΣΑΚ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»: Συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση - Αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά

Όποια μέτρα και αν πάρουν, όσες παρανομίες και πιέσεις κι αν χρησιμοποιήσουν κι αυτός ο νόμος για την αξιολόγηση έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των εργαζομένων κι αυτή η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά τονίζει η ΕΣΑΚ Ευαγγελισμού.

Σε ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους να μην λυγίσουν, να συνεχίσουν την αποχή από οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης, να μπλοκάρουν με κάθε τρόπο τη συμπλήρωση των εντύπων, χωρίς κανένα δισταγμό να δώσουν τη μάχη για δημόσιες υπηρεσίες στην υπηρεσία του λαού, για υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, για κάλυψη των σύγχρονων αναγκών υγειονομικών και ασθενών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τονίζουμε γι’ άλλη μια φορά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων -97,5%- έδωσε ηχηρή απάντηση στους κυβερνητικούς εκβιασμούς, γυρίζοντας την πλάτη στην αντιδραστική αξιολόγηση που στόχο έχει να ενισχύσει την επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων μονάδων, ν’ απαλλάξει τον κρατικό προϋπολογισμό από το μισθολογικό μας κόστος και να προχωρήσει σε σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις.

Και το ποσοστό μεγαλώνει - καθώς κάποιοι συνάδελφοι ανακαλούν τα έντυπα αξιολόγησης - μια που έχει γίνει πια ξεκάθαρο ότι η "αξιολόγηση" τους δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε οι ίδιοι και οι κρατικές υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, σύγχρονες, ποιοτικές στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, ούτε με την αντιμετώπιση υπαρκτών φαινομένων λούφας, αδιαφορίας ή διαφθοράς. Κι αυτό, παρά τις απαράδεκτες πιέσεις που τις τελευταίες μέρες τους ασκήθηκαν από λίγους υπηρεσιακούς παράγοντες που υπέκυψαν στις πολιτικές εντολές μιας κυβέρνησης που έχει προσυπογράψει και υλοποιεί απαρέγκλιτα μια πολιτική μείωσης του δημόσιου τομέα υγείας με αντίστοιχη μείωση των μόνιμων εργαζομένων που άλλωστε είναι κατεύθυνση της Ευρ. Ένωσης και απαίτηση του ΣΕΒ, ώστε να διευκολυνθεί η ιδιωτική επιχειρηματική δράση.

Κίνησαν θεούς και δαίμονες μέσα απ’ όλες τις υπηρεσίες (διοικητική νοσηλευτική κ.λπ.) κι έστελναν εκπρόθεσμα συναδέλφους να καταθέσουν τα έντυπα (έστω κι αν είναι άκυρα!!!), ενώ με εντολή Διοίκησης στη Β’ φάση της αξιολόγησης κυριολεκτικά στο παρά πέντε εκβιάζονταν οι προϊστάμενοι να βαθμολογήσουν το προσωπικό τους.

Επιχειρούν να δημιουργήσουν συνθήκες προσωπικών αντιπαραθέσεων και κανιβαλισμού μεταξύ εργαζομένων, ώστε να δηλητηριάσουν την ενότητα και αλληλεγγύη που πρέπει να υπάρχει μεταξύ μας ώστε να κατακτήσουμε τις λύσεις στα προβλήματά μας.

Αλλά και εκεί απέτυχαν. Η πλειοψηφία των προϊστάμενων τους γύρισε την πλάτη γιατί έχει καταλάβει ότι αυτή η αξιολόγηση είναι και σε βάρος των στελεχών των Νοσοκομείων και συμβάλλει σ’ έναν ιδιότυπο εμφύλιο ανάμεσα σε συναδέλφους του ίδιου χώρου.

Καλούμε ξανά και αυτούς τους Προϊστάμενους - Υποδιευθυντές να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να συμπαραταχθούν με τη μεγάλη μάζα των συναδέλφων που αντιστέκονται. Να δώσουν τώρα απάντηση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, που τους ωθεί ακόμη και σε παράνομες ενέργειες προσπαθώντας επιπλέον, να ξεδιαλέξει ποιοι από τους Προϊστάμενους θα είναι άνευ όρων μαζί της, θα είναι το εκτελεστικό της όργανο στη σφαγή και των τελευταίων δικαιωμάτων (εργασιακών, μισθολογικών, συνδικαλιστικών) των υγειονομικών.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Το σωματείο μας με την αποφασιστική και αταλάντευτη αγωνιστική στάση των μελών και φίλων της ΕΣΑΚ όργωσε κυριολεκτικά το νοσοκομείο επί πολλές βδομάδες, ενημέρωσε υπεύθυνα τους εργαζόμενους για το περιεχόμενο της (ν)τροπολογίας Γεροβασίλη που κινείται στην ίδια ρότα με την ανάλογη νομοθεσία του Κ. Μητσοτάκη (όταν ήταν υπουργός), που παρά τις μικρές διαφορές έχει τον ίδιο στόχο.

Η συλλογική άρνηση στην υλοποίηση του αντιδραστικού νόμου που πετύχαμε που και στον Ευαγγελισμό και αλλού πήρε διαστάσεις θριάμβου, χάλασε τη …μόστρα του υπουργείου που πέρα από τις πιέσεις που προαναφέραμε, φρόντισε να δημιουργήσει ένα δίκτυο γκεμπελίστικης προπαγάνδας με βρώμικες διαδόσεις ότι δήθεν οι εργαζόμενοι του “Ευαγγελισμού” (και σ’ άλλα μεγάλα νοσοκομεία) “έσπευσαν” και καλά να καταθέτουν τις αξιολογήσεις τους.

Όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!

  • Τίποτε δεν μας πτοεί - τίποτε δεν μας κουράζει! Κανένας εκβιασμός προς τους εργαζόμενους δεν θα περάσει. Εμείς που με το μόχθο μας παράγουμε τον πλούτο - κινούμε όλη την κοινωνία, εμείς που δουλεύουμε το νοσοκομείο 10 - 20 - 30 χρόνια με το φιλότιμο και τις διπλοβάρδιες, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.
  • Εμείς, οργανώνοντας την πάλη μας, θα βάλουμε φραγμό στους “ουρανοκατέβατους” αξιολογητές - είτε της προηγούμενης κυβέρνησης, είτε της τωρινής - που είναι περαστικοί διεκπεραιωτές της αντιλαϊκής πολιτικής.

Όποια μέτρα και αν πάρουν, όσες παρανομίες και πιέσεις κι αν χρησιμοποιήσουν κι αυτός ο κατάπτυστος νόμος έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των εργαζομένων - κι αυτή η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά!

Με εμπιστοσύνη στο Σωματείο μας - με φρόνημα αγωνιστικό, στηρίζουμε τους συναδέλφους μας μέχρι τέλους (23/10) για να μην λυγίσουν, συνεχίζουμε την προσπάθεια να πείσουμε τους συναδέλφους που έδωσαν αξιολόγηση, να την ανακαλέσουν.

  • Δεν νομιμοποιούμε καμιά "αξιολόγηση", που θα γίνει για εμάς, χωρίς εμάς. Απέχουμε από οποιασδήποτε διαδικασία αξιολόγησης - μπλοκάρουμε με κάθε τρόπο τη συμπλήρωση των εντύπων.
  • Συνεχίζουμε τη συλλογή υπογραφών στις σχετικές Δηλώσεις συμμετοχής στην απεργία - αποχή.
  • Καταγγέλλουμε στα μέλη του ΔΣ του σωματείου οποιεσδήποτε πιέσεις κι εκβιασμούς - ειδοποιούμε αμέσως για την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αντιδραστικής αξιολόγησης.

Συλλογικά - ενωτικά χωρίς κανένα δισταγμό δίνουμε τη μάχη για δημόσιες υπηρεσίες στην υπηρεσία του λαού, για υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, για κάλυψη των σύγχρονων αναγκών υγειονομικών και ασθενών!».