ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Κατέληξε ασθενής που βρισκόταν στην αναμονή για ΜΕΘ

Την τελευταία του πνοή άφησε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου ένας από τους τρεις διασωληνωμένους ασθενείς που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι εδώ και μέρες στο νοσοκομείο περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Για έναν από τους τρεις μετά από μέρες βρέθηκε κρεβάτι σε ΜΕΘ, αλλά στάθηκε αδύνατο να μεταφερθεί διότι το αεροπλάνο δεν μπορούσε να προσγειωθεί στο νησί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Τελικά μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου του Ρίου όπου κατέληξε. Σήμερα στο Νοσοκομείο Ζακύνθου παραμένει εδώ και 8 μέρες ακόμη μια γυναίκα διασωληνωμένη σε κρίσιμη κατάσταση, η οποία νοσηλεύεται κι αυτή στην Παθολογική Κλινική.

Αν και στο Νοσοκομείο Ζακύνθου υπάρχει ΜΕΘ εδώ και 7 χρόνια, που διαθέτει πέντε κλίνες και σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, και μάλιστα εγκαινιάστηκε πανηγυρικά από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, δεν έχει λειτουργήσει ποτέ, καθώς καμία από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις δεν θέλησε να προσλάβει το εξειδικευμένο, μόνιμο προσωπικό που απαιτείται.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα, για το συγκεκριμένο θέμα είχαν κάνει παρέμβαση στον υπουργό Υγείας ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Αλεξάνδρα Μπαλού, προειδοποιώντας για τους κινδύνους.

Σήμερα, πανελλαδικά παραμένουν κλειστές 150 κλίνες ΜΕΘ από τις 750 που υπάρχουν (ενώ οι ανάγκες απαιτούν πολύ περισσότερες) λόγω των δραματικών ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό. Δεκάδες οικογένειες αγωνιούν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων και την ίδια στιγμή ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το ποιος στήριξε περισσότερο το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου (είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για τους 3 ασθενείς, απαιτώντας να λειτουργήσει η ΜΕΘ με μόνιμο προσωπικό, καθώς στο νησί ζουν χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι και χιλιάδες επισκέπτες το καλοκαίρι) προσανατολίζεται άμεσα σε ευρεία σύσκεψη φορέων και κινητοποίηση.

Category: