ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου - Στο πλευρό τους το Εργατικό Κέντρο

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, αντιδρώντας στην υποβάθμιση του νοσοκομείου και στις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υγειονομικό υλικό.

Την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου.

Σημειώνει ότι: «Οι εργαζόμενοι της Ζακύνθου πρέπει να παλέψουμε από κοινού για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που έχει να κάνει με την ιδία μας τη ζωή, τόσο τη δική μας όσο και συγγενών και φίλων μας.

Οι κυβερνήσεις διαχρονικά και "επετειακά" εξαγγέλλουν προσλήψεις 2 ή 3 ατόμων, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να ρίξουν στάχτη στα μάτια, ότι τάχα μου ενδιαφέρονται για τη δημόσια Υγεία. Κρύβουν όμως ότι η έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο αγγίζει το 40% και δεν καλύπτεται με 2, 3 προσλήψεις, με τα μεγαλύτερα προβλήματα υποστελέχωσης να αντιμετωπίζουν η καρδιολογική, η παιδιατρική και το ΕΚΑΒ.

Παντελής είναι η έλλειψη πρωτοβάθμιας φροντίδας, αλλά και η υπολειτουργία των Ιατρικών Κέντρων στο νησί.

Είναι σίγουρο ότι με αυτό τον τρόπο στην ουσία επιδιώκουν να μπάσουν μέσα στο Νοσοκομείο ιδιώτες, όπως ήδη έχουν κάνει σε διάφορα τμήματα του Νοσοκομείου.

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Νοσοκομείου και καλεί την εργατική τάξη του νησιού, τους ανέργους και τα λαϊκά στρώματα, να παλέψουμε από κοινού για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων της Ζακύνθου».