ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Κινητοποίηση των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζέλειου (ΦΩΤΟ)

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τα Σωματεία Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) και του Βενιζέλειου, μαζί με δεκάδες εργαζόμενες στο τομέα της καθαριότητας, της σίτισης, της φύλαξης και με επικουρικούς εργαζόμενους στη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ.

Απαίτησαν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, αλλά και μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά ασφαλιστικά δικαιώματα.

Στη διαμαρτυρία εκφράστηκε η αγανάκτηση για την απληρωσιά, αλλά και η κοροϊδία των εργαζομένων για τις ατομικές συμβάσεις. Από την πλευρά της υποδιοικήτριας επιχειρήθηκε να παρουσιάσει το πρόβλημα σαν τεχνικό και σαν ερμηνείας νόμων. Σημείωσε ότι το θέμα θα λυθεί με μια τροπολογία που θα δίνει προσωρινή λύση στη πληρωμή των δεδουλευμένων, αλλά με συμβάσεις που θα έχουν καταληκτική ημερομηνία την άνοιξη του 2019.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ Δ. Βρύσαλης, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν ξεγελιούνται με τους ελιγμούς της κυβέρνησης που έγιναν κάτω από την πίεση των αγώνων των εργαζομένων. Υπογράμμισε ότι η λύση απλώς μεταθέτει το πρόβλημα, προσθέτοντας ότι οριστική λύση είναι η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων και το διώξιμο των εργολάβων στα πλυντήρια.

Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Σωματείο Συνταξιούχων Ηρακλείου, ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Στέλιος Ορφανός, η Ομάδα Γυναικών Ηρακλείου.