ΙΤΑΛΙΑ: Νέα συγκέντρωση του USB για τη δολοφονία του Αιγύπτιου εργάτη από την εργοδοσία (ΦΩΤΟ)

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου το συνδικάτο USB (μέλος ΠΣΟ), στην πόλη Πιατσέντσα όπου τα ξημερώματα της Πέμπτης δολοφονήθηκε ο Αιγύπτιος εργάτης Abd Elsalam Ahmed Eldanf, 54 ετών, πατέρας πέντε παιδιών κι ενώ βρισκόταν σε απεργιακή περιφρούρηση στις αποθήκες της εταιρείας Logistic GLS.

Η συγκέντρωση έγινε στο σταθμό του τρένου στην Πιατσέντσα και συμμετείχαν εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους. Με πανό που ανέγραφαν τα συνθήματα: «Δολοφονημένος για το κέρδος», «Δολοφονημένος ενώ υπερασπιζόταν τα δικαιώματα όλων», «Θέλουμε δουλειά και κοινωνικό κράτος», οι διαδηλωτές καταδίκασαν την τρομοκρατική πρακτική της εργοδοσίας, αλλά και την κυβέρνηση Ρέντσι για τη στήριξη που παρέχει στην εργοδοσία νομοθετώντας αντεργατικές διατάξεις. 

Νωρίτερα, εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν και έξω από την πύλη του εργοστασίου γράφοντας συνθήματα στους τοίχους του κτιρίου ενώ κρέμασαν πανό στην είσοδο του κτιρίου. 

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, στην κεφαλή της οποίας ήταν η οικογένεια του δολοφονημένου εργάτη, που κατέληξε στην κεντρική πλατεία. 

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι και από άλλες πόλεις, ενώ χθες συγκεντρώσεις έγιναν στη Ρώμη και δεκάδες ακόμα πόλεις της χώρας