ΙΤΑΛΙΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του USB για τη δολοφονία του απεργού εργάτη (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας της Ιταλίας για τη δολοφονία του Αιγύπτιου εργάτη στην απεργιακή περιφρούρηση στις αποθήκες της εταιρείας Logistic GLS, στην Πιατσέντσα, διοργάνωσε χθες το απόγευμα στην Ρώμη το Συνδικάτο USB (μέλος της ΠΣΟ), στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε. 

Οι συγκεντρωμένοι εργάτες φωνάζοντας συνθήματα και με πανό που ανέγραφε το όνομα του θύματος και «δολοφονημένος για το κέρδος», ζήτησαν την απόδοση δικαιοσύνης για το θάνατο του Αιγύπτιου εργάτη που διεκδικούσε τα δικαιώματά του, από κοινού με τους συναδέλφους του.

Αντιπροσωπεία του συνδικάτου συναντήθηκε με την ηγεσία του υπ. Εργασίας όπου κατήγγειλαν ότι οι νόμοι της κυβέρνησης Ρέντσι και η πολιτική που εφαρμόζεται, είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο του απεργού. Επίσης, καταδίκασαν την στάση της κυβέρνησης που επιχείρησε να παρουσιάσει την δολοφονία ως εργατικό ατύχημα, καλύπτοντας ουσιαστικά την αυθαιρεσία της εργοδοσίας. 

Ανάλογες συγκεντρώσεις εργαζομένων έγιναν ακόμη, εκτός της Ρώμης και της Πιατσέντσα, στην Μπολόνια όπου επικράτησε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας και στη Νάπολη. 

Τις κινητοποιήσεις στηρίζει το ΚΚ (Ιταλία), αναφέροντας σε ανακοίνωσή του ότι αυτό το γεγονός είναι ακόμα μια απόδειξη για την αναγκαιότητα της οργάνωσης των εργαζομένων και την διεξαγωγή συμπερασμάτων ενάντια σε αυταπάτες που καλλιεργούνται, τονίζοντας «Ή αυτοί που δουλεύουν ή αυτοί που εκμεταλλεύονται. Ή αυτοί ή εμείς. Ενδιάμεση δυνατότητα δεν υπάρχει». 

Το Συνδικάτο καλεί σε νέα συγκέντρωση αύριο Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, στις 2 μ.μ. (τοπική ώρα) στο σταθμό του τρένου στην Πιατσέντσα.

Την δολοφονία του εργάτη καταδικάζουν εκατοντάδες σωματεία και συνδικάτα από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με αναρτήσεις του USB. 

Roma, 15 settembre 2016 - Unione Sindacale Protesta al Ministero del lavoro