Κινητοποίηση την ΠΕΜΠΤΗ 27-04 στο Θριάσιο Νοσοκομείο για τις μετακινήσεις γιατρών

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 10 π.μ. το Σωματείο Εργαζομένων του Θριάσιου νοσοκομείου, μαζί με τους γιατρούς των κλινικών, διεκδικώντας να μη μετακινηθεί κανείς γιατρός και να ενισχυθεί το νοσοκομείο με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

Η πρόσφατη απόφαση της 2ης ΥΠΕ για υποχρεωτική μετακίνηση ενός παθολόγου γιατρού από το Θριάσιο Νοσοκομείο στο ΚΥ Μήλου για το διάστημα από 1/5 μέχρι 31/10/2017 προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των παθολογικών κλινικών και συνολικά του Θριασίου Νοσοκομείου.

Η μετακίνηση έρχεται να προστεθεί στις ήδη μεγάλες ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που αντιμετωπίζουν οι 2 παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου, οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες σε εκατοντάδες νοσηλευόμενους και εξωτερικούς ασθενείς κάθε χρόνο.

Χαρακτηριστικό των ελλείψεων είναι ότι στις 2 κλινικές εργάζονται μόνο 8 μόνιμοι ειδικευμένοι παθολόγοι και 2 επικουρικοί, των οποίων η σύμβαση λήγει μέσα στο 2017. Αποτέλεσμα είναι οι γιατροί να αναγκάζονται να κάνουν περισσότερες από τις προβλεπόμενες εφημερίες, για τις οποίες είναι απλήρωτοι από το Γενάρη του 2017.

Με έγγραφό τους οι γιατροί των κλινικών διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις και τη μετακίνηση, η οποία θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στην εφημερία των κλινικών.