ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΛΛΙΚΗΣ: Σύσκεψη προετοιμασίας της μαζικής καθόδου για την Υγεία στην Αθήνα την 1η Ιούλη

Σύσκεψη για την οργάνωση της μαζικής καθόδου στην Αθήνα την Παρασκευή 1η Ιούλη στο υπουργείο Υγείας και τη Βουλή, για τα οξυμένα προβλήματα της Υγείας στην Κεφαλονιά πραγματοποίησε η Λαϊκή Επιτροπή της Παλλικής στο Ληξούρι.

Στη διάρκεια της σύσκεψης για άλλη μια φορά ο λαός της Παλλικής επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητά του να διεκδικήσει κάλυψη των κενών στην Υγεία με μόνιμο προσωπικό, να αντισταθεί στην υποβάθμιση και την προοπτική να κλείσει το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο. Επισημάνθηκαν, ακόμη, η εγκατάλειψη των σεισμόπληκτων και η ανάγκη να γίνουν τα αναγκαία έργα σε οδικό δίκτυο, σχολεία, εργατικές κατοικίες κοκ. Τονίστηκε το μακροχρόνιο του αγώνα απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα στην Υγεία και παντού. Όλοι μαζί μια γροθιά και μια φωνή να δώσουμε ενωμένοι τον αγώνα, συσπειρωμένοι γύρω από τα αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα Φορέων, που πρόσφατα υιοθέτησε και το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς. Η πλούσια συζήτηση και οι ιδέες για να πετύχει η κάθοδος στην Αθήνα και να είναι μαζική η συμμετοχή χρειάζεται να μετουσιωθεί σε συστράτευση όλων, να κλείνουν καθημερινά νέες συμμετοχές στα λεωφορεία που θα φύγουν για Αθήνα 30 Ιούνη. Με κάθε τρόπο να φτάσει παντού το μήνυμα του αγώνα.

Για το σκοπό αυτό λαμβάνονται επιπλέον μέτρα:

  • Οι συμμετοχές για την Παλλική να δηλώνονται καθημερινά στο τηλέφωνο 6979985406 (Κυριακόπουλος Γιάννης). Υπενθυμίζεται ότι η μετάβαση (30 Ιούνη) με τα λεωφορεία στην Αθήνα και η επιστροφή (1 Ιούλη) είναι δωρεάν.
  • Σήμερα Παρασκευή 24 Ιούνη οργανωτική σύσκεψη για την Παλλική στο 1ο Δημοτικό Ληξουρίου, στις 8 μμ. Να μη λείψει κανένας μαζικός φορέας (σωματεία, πολιτιστικοί - αθλητικοί σύλλογοι, σύλλογοι γονέων και μαθητικά συμβούλια κοκ). Να μη λείψει κανένας κάτοικος της πόλης.
  • Η εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου ανακοίνωσε αντίστοιχη σύσκεψη στο Αργοστόλι, την Κυριακή 26 Ιούνη, στις 10 πμ.