ΛΕΥΚΑΔΑ: Κινητοποίηση σήμερα του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Τετάρτη 4 Οκτώβρη στις 11 π.μ. στο ΔΣ του Νοσοκομείου Λευκάδας διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη και κάθετη διαμαρτυρία «για την επιθετική και προσβλητική προς τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων του νοσοκομείου ενέργεια της Διοίκησης να κοινοποιήσει απόφαση ενδοϋπηρεσιακής μετακίνησης πέντε νοσηλευτριών (με σύμφωνη εισήγηση της διευθύντριας της νοσηλευτικής υπηρεσίας) με ημερομηνία 2 Οκτώβρη 2017, δηλαδή την ίδια μέρα που έληγε η προθεσμία κατάθεσης των εντύπων αξιολόγησης όλων των υπαλλήλων του νοσοκομείου.

Και αυτό διότι ήταν σε γνώση της η επιτυχής προσπάθεια του σωματείου να συλλέξει υπογραφές από τα μέλη του για τη συνέχιση της συμμετοχής τους στην προκηρυγμένη από την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕΔΗΝ και του σωματείου εργαζομένων, απεργία - αποχή από την "αξιολόγηση" των δημοσίων υπαλλήλων. Επιπλέον ήταν σε γνώση της Διοίκησης ότι την ίδια μέρα και ώρα που κοινοποίησε στους εργαζόμενους την απόφασή της ήταν σε εξέλιξη η γενική συνέλευση των εργαζομένων του συλλόγου με κύριο θέμα την “αξιολόγηση” των δημοσίων υπαλλήλων.

Εκτιμούμε ότι είναι αυταπόδεικτο σε όλους ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί πράξη τρομοκράτησης του συνόλου του νοσηλευτικού προσωπικού με χρήση παραδειγματισμού τις πέντε υπό μετακίνηση νοσηλεύτριες. Ως τέτοια πράξη θεωρούμε ότι είναι συνέχεια και συνδέεται αρμονικά με τον εκβιασμό που επιχειρεί η κυβέρνηση έναντι των προϊσταμένων των υπηρεσιών των νοσοκομείων με την τροπολογία Γεροβασίλη.

Επειδή η Γενική μας Συνέλευση όπως και τα Γενικά Συμβούλια της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ έχουν πάρει ρητή απόφαση για ευρεία καταγγελία κάθε ενέργειας ή μεθόδευσης που έχει στόχο την ευθεία παρέμβαση στη συνδικαλιστική προσπάθεια μπλοκαρίσματος της αντιδραστικής εκβιαστικής “αξιολόγησης” μέσω της καθόλα νόμιμης διαδικασίας της απεργίας-αποχής.

Και επειδή η ενέργεια αυτή δεν έχει τα χαρακτηριστικά ευθείας και θαρραλέας αντιμετώπισης του κινήματος των υγειονομικών που με ανοιχτές διαδικασίες και πράξεις διατρανώνουν την αντίθεσή τους στο χτύπημα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους, αλλά αντίθετα έχει τον ύπουλο χαρακτήρα της χρήσης υπηρεσιακών διαδικασιών (ενδοϋπηρεσιακές μετακινήσεις) για να σπείρει την τρομοκρατία εν μέσω συνδικαλιστικής δράσης

Απαιτούμε:

- Να παρθεί πίσω η απόφαση αυτή και να μην επιχειρηθεί άλλου είδους εχθρική παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση του σωματείου.

- Να σταματήσει η ανακύκλωση του προσωπικού που δεν λύνει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του νοσοκομείου ΚΑΙ να μεριμνήσει άμεσα η διοίκηση για την πρόσληψη προσωπικού και την εξασφάλιση των προϋποθέσεων εύρυθμης λειτουργίας των τμημάτων του νοσοκομείου που αποτελεί και το κύριο καθήκον της απέναντι στο λευκαδίτικο λαό και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου».