Μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Την αποφασιστικότητά τους να μην παραιτηθούν από το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, τη σταθερή εργασία και την Ασφάλιση διατράνωσαν την Παρασκευή το απόγευμα χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Από τη συγκέντρωση στην Ομόνοια στάλθηκε το μήνυμα «Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή. Οργάνωση, αγώνας για την ανατροπή», ενώ ακολούθησε μαζική πορεία ως το Σύνταγμα.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «600 ευρώ επίδομα ανεργίας, ούτε ευρώ στην εργοδοσία», «Αυξήσεις στους μισθούς, συμβάσεις κλαδικές, όχι άλλα προνόμια στους καπιταλιστές» και «Εργάτη μη μειώνεις τις απαιτήσεις, στους ταξικούς αγώνες για νέες κατακτήσεις» διαδήλωσαν και κάλεσαν σε οργανωμένο ταξικό αγώνα, στη συμμαχία, στην πάλη για την υπεράσπιση του δίκιου τους, για την αναπλήρωση των απωλειών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας(Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Δυναμική η συμμετοχή της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, που είχαν απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Αλέκο Περράκη από την ΕΓ του ΠΑΜΕ και πρόεδρο του ΣΕΤΗΠ. Νωρίτερα χαιρέτησαν ο Ανέστης Μουτάφης από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, εργαζόμενος στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και μέλος της διοίκησης της ΕΤΙΤΑ και ο Θωμάς Πάντζος πρόεδρος του Σωματείου Ξυλουργών Αθήνας, μέλος του ΔΣ της ΟΒΣΑ και της Παναττικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ. (Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω).


Η ομιλία του Αλ. Περράκη

«Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας να απαντήσει με οργάνωση και αγώνα στην προσπάθεια που γίνεται να αποδεχθούμε την ζωή με ψίχουλα, χωρίς δικαιώματα, προκειμένου να αυγατίζουν τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλίων. Γιατί αυτή η ζωή όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα δεν μας αξίζει», τόνισε στην ομιλία του ο Αλέκος Περράκης.

Αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση και στηρίζουν τις ανάγκες του κεφαλαίου, ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους να προσπεράσουν τη μοιρολατρία, την αναμονή και την απογοήτευση που σπέρνουν οι δυνάμεις του παλιού και του νέου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού μαζί με τους εργοδότες.

Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να στηρίζουν τις ελπίδες τους στην κυβερνητική εναλλαγή, «που όπως αποδείχθηκε στην πράξη το μόνο που εναλλάσσεται είναι το ποιος διαχειρίζεται το καπιταλιστικό σύστημα στα πλαίσια της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ».

Κάλεσε όλα τα συνδικάτα να μπουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης, να ξεκινήσουν εστίες αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς. «Ξεκινάμε με το δικό μας σχέδιο αντεπίθεσης, κόντρα στο σχέδιο των βιομηχάνων, της ΕΕ και της κυβέρνησης να μας πάνε στον πάτο», επεσήμανε χαρακτηριστικά. «Τις επόμενες μέρες να ξεκινήσει η προετοιμασία για αποφασιστική απάντηση με μαζικά συλλαλητήρια, κλιμάκωση και με οξυμμένες μορφές, για αποφασιστική σκληρή αναμέτρηση με απεργιακό αγώνα. Πάμε κόντρα στο ρεύμα με οργάνωση, με πνεύμα διεκδίκησης» υπογράμμισε ο Αλ. Περράκης, ενώ αναφέρθηκε και στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ που θα γίνει στις 19-20 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, με βασικό θέμα την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος.

Και κατέληξε λέγοντας: «Οργανώνουμε την δική μας αντεπίθεση. Με το βάθεμα της συμμαχίας που εκφράζει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων και το γυναικών. Αυτή τη συμμαχία έχει ανάγκη ο λαός και ένα εργατικό-λαϊκό κίνημα ανατροπής. Έχουμε το δίκιο έχουμε την δύναμη συνεχίζουμε» κατέληξε. (Διαβάστε όλη την ομιλία στο συνημμένο).


Ο χαιρετισμός του Αν. Μουτάφη

Ο Ανέστης Μουτάφης σημείωσε ότι «οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα με τους άλλους κλάδους εργαζόμενων: πολύμηνη απληρωσιά, απολύσεις, ανεργία, δουλειά με ατομικές συμβάσεις, με μειωμένους μισθούς, τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς, κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων».

Επεσήμανε ότι επίθεση στους εργαζόμενους των ΜΜΕ, με άλλη μορφή αλλά με τον ίδιο στόχο, είναι και η πρόσφατη διαδικασία για την αδειοδότηση των καναλιών που έχει ως αποτέλεσμα πάνω από 1800 εργαζόμενους στο δρόμο, κάποιους χωρίς τα δεδουλευμένα και τις νόμιμες αποζημιώσεις. Αριθμός που γίνεται μεγαλύτερος αν υπολογιστούν και οι ειδικότητες που δουλεύουν με συμβάσεις έργου ή άλλες ελαστικές μορφές εργασίας. Τόνισε ότι ούτε οι εργαζόμενοι των νέων καναλιών θα μείνουν έξω από την επίθεση «αφού για το τίμημα των αδειών θα κληθούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές με νέες μειώσεις, απολύσεις και με κακοπληρωμένες θέσεις ανακυκλούμενης απασχόλησης».

Ο Αν. Μουτάφης στηλίτευσε το γεγονός ότι «η συγκυβέρνηση δίνει την ευκαιρία στο κεφάλαιο να απαλλαγεί μια και έξω από χρέη στις τράπεζες, τους προμηθευτές, τα ταμεία, την εφορία», ενώ χαρακτήρισε κραυγαλέα την κυβερνητική αναξιοπιστία «αφού ενάμισι χρόνο μετά την επαναλειτουργία της κρατικής ΕΡΤ οι εργαζόμενοι δεν έχουν υπογεγραμμένη ΣΣΕ».

«Όσο τα κανάλια είναι ιδιοκτησία των κεφαλαιοκρατών ούτε αντικειμενική ενημέρωση, ούτε πραγματική ψυχαγωγία σε όφελος του λαού, ούτε τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΕ μπορούν να εξασφαλιστούν», κατέληξε ο Αν. Μουτάφης. 


Ο χαιρετισμός του Θ. Πάντζου

Στην καθημερινότητα των αυτοαπασχολούμενων με τις χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις που είναι υποψήφιες για κλείσιμο, που χρωστούν παντού στο Ταμείο, σε εφορία, τράπεζες, ΔΕΗ, προμηθευτές, αναφέρθηκε ο Θωμάς Πάντζος.

Τόνισε ότι «δεν περνάει το κλίμα αναμονής και οι αυταπάτες για καλύτερες μέρες» καθώς «τα μεγάλα λόγια δεν μπορούν να συγκαλύψουν τις βαριές συνέπειες της πολιτικής της. Το νέο φοροκυνηγητό που εξαπολύουν εις βάρος μας».

Ο Θ. Πάντζος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη εξαγγελία της κυβέρνησης για την μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επιδότηση της απασχόλησης, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας και της δήθεν της αναζωογόνησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι μια ακόμα απάτη τονίζοντας ότι «οι αυτοαπασχολούμενοι που δεν έχουν δουλειά και μεροκάματο ούτε για τον εαυτό τους πρέπει να την απορρίψουν, να μη δεχτούν να γίνουν ο δούρειος ίππος για να τσακιστούν παραπέρα οι μισθοί των εργαζομένων».

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΠΕΡΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΜΟΥΤΑΦΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΠΑΝΤΖΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Συνημμένα Αρχεία: