ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ: Απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου-έκτρωμα για το ωράριο - 24ωρη απεργία την Πέμπτη (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, παρά την έντονη βροχόπτωση κατά διαστήματα, πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί, στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενάντια στο νομοσχέδιο που σμπαραλιάζει το το ωράριο εργασίας των γιατρών. 

Την Πέμπτη 9 Νοέμβρη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, η ΟΕΝΓΕ προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο υπουργείο Υγείας, στην οποία συμμετέχει και η ΕΙΝΑΠ. Eπίσης για την Πέμπτη η ΠΟΕΔΗΝ εξήγγειλε στάση εργασίας στην Αττική 11 π.μ. - 3 μ.μ., ενώ και το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο εξήγγειλε στάση εργασίας 10 π.μ. - 3 μ.μ. και συμμετοχή στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας. Το νέο νομοσχέδιο καταγγέλλει και το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση στις 9 Νοέμβρη απευθύνει και η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ.

Νωρίτερα την Τετάρτη η ΟΕΝΓΕ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ για τις θέσεις της για το επίμαχο νομοσχέδιο και τις κινητοποιήσεις που διοργανώνει. 

Στη συγκέντρωση που ακολούθησε έξω από το υπουργείο Υγείας η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, κάλεσε σε απόσυρση του νομοσχεδίου-έκτρωμα, ενώ δίνοντας το στίγμα των οδυνηρών ανατροπών που θα επιφέρει, έκανε λόγο για ελαστικοποίηση του ωραρίου και για κατάργηση του σταθερού ημερησίου χρόνου εργασίας, αναφέροντας πως οι νοσοκομειακοί γιατροί θα αναγκάζονται να δουλεύουν 12 ώρες για πέντε μέρες την εβδομάδα για παραπάνω από ένα μήνα.

Ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου σημείωσε ότι είναι τεράστιο ψέμα ο ισχυρισμός του υπουργείου Υγείας ότι έκανε διάλογο με την ΟΕΝΓΕ επί 6 μήνες για το επίμαχο νομοσχέδιο.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους, αντιπροσωπείες σωματείων και φορέων, όπως της ΣΕΑΑΝ, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής - Πειραιά και Νήσων, του ΣΕΝΕ, της ΠΟΣ - ΟΑΕΕ, του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν» και της ΕΙΝΑΠ

Παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, της ΟΣΥΠΑ και του ΣΥΠΑ, της ΠΟΕΔΗΝ, καθώς και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ