ΟΕΝΓΕ - Αφρ. Ρέτζιου: Θέλετε να δουλεύουμε 12 ώρες τη μέρα για πάνω από ένα μήνα (VIDEO)

«Να το αποσύρετε το νομοσχέδιο-έκτρωμα, θα μας βρείτε απέναντί σας», τόνισε η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κατά την τοποθέτησή της στην ακρόαση φορέων για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Έκανε λόγο για ελαστικοποίηση του ωραρίου και για κατάργηση του σταθερού ημερησίου χρόνου εργασίας, αναφέροντας πως «θα αναγκαστούμε να δουλεύουμε 12 ώρες για πέντε μέρες την εβδομάδα για παραπάνω από ένα μήνα». Πρόσθεσε ότι προβλέπει αύξηση των ωρών εργασίας από 48 σε 60 ώρες την εβδομάδα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού, σημειώνοντας ότι με δεδομένες τις τραγικές ελλείψεις δεν θα είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας οι 60 ώρες εργασίας. Επιπλέον ανέφερε ότι το νομοσχέδιο θεωρεί πως οι εφημερίες ετοιμότητας είναι χρόνος ανάπαυσης.

«Οι μάσκες έπεσαν», η κυβέρνηση φέρνει «με διαδικασίες "φαστ τρακ" το νομοσχέδιο που θα διαλύσει τις ζωές μας», σημείωσε η πρόεδρος της ΟΝΓΕ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάνει ό,τι δεν τόλμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΕΤΖΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ