ΟΕΝΓΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΠ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο (VIDEO)

Κλειστές βρήκαν οι νοσοκομειακοί γιατροί τις πόρτες του υπουργείου Εργασίας, που αρνήθηκε ακόμη και να δει την αντιπροσωπεία τους, διαμηνύοντας μέσω του φύλακα ότι είναι αναρμόδιο, κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας, που διοργάνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Δεκέμβρη, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και συμμετείχε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), απαιτώντας την άμεση απόσυρση του αντιασφαλιστικού νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι από 01/01/17 αρχίζει η εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου 4387/16 που αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές, μειώνει τις συντάξεις και των νοσοκομειακών γιατρών, ενώ οι γιατροί που ήταν υποχρεωτικά ασφαλισμένοι μέχρι το τέλος του 1992 και στο Δημόσιο και στο ΤΣΑΥ πρέπει να επιλέξουν να είναι ασφαλισμένοι σε ένα από τα δύο Ταμεία και σε ποιο.

Όπως κατήγγειλε η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ,

«Η “παράλληλη ασφάλιση” που υπόσχονται είναι μια παράλληλη κοροϊδία. Στην ουσία μας βάζουν να επιλέξουμε αν θα φορτωθούμε και τις εισφορές του εργοδότη (η οποία είναι 280 ευρώ το μήνα κι άλλα 180 που πλήρωνε μέχρι τώρα, σύνολο 400 ευρώ το μήνα) για να έχουμε το δικαίωμα για μια δεύτερη σύνταξη ανταποδοτική, η οποία θα είναι δραστικά περικομμένη σε σχέση με αυτή που ήταν μέχρι τώρα. Η πόρτα του υπουργείου Εργασίας είναι κλειστή για τους εργαζόμενους και ανοιχτή για τους μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι αξιώνουν απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Αυτούς υπηρετεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και αυτούς πρέπει να βάλουμε στο στόχαστρο το επόμενο διάστημα».

«Με το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα θα χάσουμε και πάνω από το 40% των συντάξιμων αποδοχών. Εκτός από το γεγονός ότι θα περικοπούν οι συντάξεις και θα αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές θα κληθούμε να χάσουμε εισφορές προς τον δεύτερο ασφαλιστικό φορέα προς το ΤΣΑΥ που έχει πληρώσει ο καθένας από μας για 30 και 40 χρόνια. Ουσιαστικά όλα αυτά τα χρήματα θα χαθούν στο μεγαλύτερό τους βαθμό. Αυτό το αίσχος δεν μπορούμε να το ανεχθούμε», υπογράμμισε ο Ηλίας Σιώρας, αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί αναμένεται να κλιμακώσουν τη δράση τους το επόμενο διάστημα».

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ