ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο υπουργείο Εσωτερικών το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Σεπτέμβρη, Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία του Δημοσίου, με ζήτημα αιχμής την ανάκτηση των απωλειών, την πλήρη μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας, το «ξεπάγωμα» των μισθών. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν Ομοσπονδίες, Σύλλογοι και σωματεία του Δημοσίου από υπουργεία, την Υγεία, τους ΟΤΑ, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση κ.α.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή. Η αντιπροσωπεία του κατέθεσε σχετικό υπόμνημα στο οποίο οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία σημειώνουν: «Δεν δεχόμαστε να περιμένουμε ως το 2018 για να αναγνωριστεί μισθολογικά μόνο ένα τμήμα της προϋπηρεσίας μας. Δεν δεχόμαστε να έχουμε καθηλωμένους μισθούς, να αμείβονται οι συνάδελφοί μας που εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με τον κατώτατο μισθό (...). Δεν δεχόμαστε την κοροϊδία της κυβέρνησης που (...) προχωράει μόνο σε βαθμολογική αναγνώριση και μάλιστα περιορισμένη, χωρίς καμιά θετική επίδραση στη μισθολογική μας κατάταξη, πετώντας στο καλάθι το αχρήστων τα χρόνια δουλειάς με σύμβαση».

Στην ενημέρωση που έγινε μετά τη συνάντηση από την αντιπροσωπεία αναφέρθηκε πως ο υπουργός έκανε για άλλη μια φορά τον ανήξερο για τα προβλήματα που υπάρχουν και ταυτόχρονα επιχείρησε να καλλιεργήσει αυταπάτες πως τάχα η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα και να κάνουν υπομονή. Η αντιπροσωπεία απάντησε ότι οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία δεν δέχονται τις υποκριτικές νομοθετικές ρυθμίσεις και απορρίπτουν τις αυταπάτες. Παράλληλα, κάλεσε σε δυνάμωμα της πάλης για τη διεκδίκηση των απωλειών και σε ενίσχυση της συμμετοχής των εργαζομένων με μαζικότερες κινητοποιήσεις ως το μόνο δρόμο που μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή λύσεων που οι εργαζόμενοι θέλουν.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ