Παντελής η έλλειψη ιατρικής περίθαλψης στα χωριά της ορεινής Νάξου

Υπόμνημα για την παντελή έλλειψη ιατρικής περίθαλψης στα χωριά της ορεινής Νάξου κατέθεσαν οι πρόεδροι των χωριών στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Π. Πολάκη, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του για τα εγκαίνια της μονάδας τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείου Νάξου.

Το υπόμνημα έχει ως εξής:

«Εδώ και αρκετούς μήνες, τα χωριά της ορεινής Νάξου βιώνουν την παντελή έλλειψη ιατρικής περίθαλψης, αφού δεν υπάρχει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες σε ιατρική περίθαλψη και πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα. Με τις συνεχιζόμενες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, με περικοπές σε κοινωνικές παροχές όπως η Υγεία, η Πρόνοια κ.ά., επιδεινώνεται η ήδη δύσκολη ζωή των κατοίκων των χωριών μας, αφού δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ούτε έκτακτα περιστατικά, με αποτέλεσμα πολλές φορές να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Θεωρούμε αδιανόητο, το 2017 οι κάτοικοι των χωριών να μην έχουν την παραμικρή πρόσβαση στις υγειονομικές δομές και να χρειάζεται να διανύουν πολλά χιλιόμετρα ακόμα και για μια απλή συνταγογράφηση.

Για το λόγο αυτό, οι πρόεδροι των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων που συνυπογράφουμε το παρόν έγγραφο ζητάμε:

  • Κοινωνική μέριμνα και φροντίδα, αποκλειστικά με ευθύνη του κράτους.
  • Δημιουργία υποδομών και στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό των υπηρεσιών υγείας.
  • Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με το απαραίτητο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στα χωριά, όλο το χρόνο.
  • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας.
  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στους τομείς αυτούς».

Υπογράφεται από τους: Δημήτρη Κορρέ πρόεδρο Τ.Κ. Κορωνίδας, Μιχάλη Πάσουλα εκπρόσωπο Τ.Κ. Σκαδού, Νίκο Χουζούρη πρόεδρο Τ.Κ. Κορώνου, Νικήτα Κουτσοκέρη εκπρόσωπο Τ.Κ. Μέσης, Γιώργο Μπάκαλο πρόεδρο Τ.Κ. Απειράνθου, Μανώλη Φακίνο εκπρόσωπο Τ.Κ. Κεραμωτής.

Category: