Παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ από σωματεία εργαζομένων σε νοσοκομεία του Ηρακλείου

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ πραγματοποίησαν τα σωματεία εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Βενιζέλειου, Αγίου Νικολάου, με την στήριξη των σωματείων συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Ηράκλειου και του συνδικάτου οικοδομών, με αίτημα να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι, να μη γίνει καμιά απόλυση επικουρικού ή εργαζόμενου με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης, η διοίκηση της 7ΥΠΕ επιχείρησε να αποφύγει την παρουσία των εργαζόμενων (επικουρικών κι εργαζόμενων στην Παιδοψυχιατρική) προβάλλοντας το σαθρό επιχείρημα της θεσμικής ιδιότητας των μελών της διοίκησης του σωματείου σαν το μοναδικό κριτήριο για την παρουσία στη σύσκεψη. Η προσπάθεια έπεσε στο κενό, κάτω από την αποφασιστική στάση όλων των εργαζομένων.

Στη διαμαρτυρία τονίστηκαν οι διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που έστησαν την Παιδοψυχιατρική με προγράμματα ΕΣΠΑ, μπλοκάκια, γέμιζαν τα νοσοκομεία με εργαζομένους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ακόμη ότι δεν διασφαλίζονται τα δικαιώματα (π.χ. αναρρωτική άδεια με αποδοχές, επίδομα βαρέων ανθυγιεινών κ.ά.) των ταλαιπωρημένων, μακροχρόνια, ανέργων συμβασιούχων του ΟΑΕΔ.

Η διοίκηση από την πλευρά της έριξε το μπαλάκι της ευθύνης σε «έξωθεν πιέσεις», επανέλαβε τα κυβερνητικά «πυροτεχνήματα» περί ...απαλλαγής από τα τρωκτικά - εργολάβους, επιχείρησε να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής και να σπείρει αυταπάτες κάνοντας λόγο για συνέχιση των συμβάσεων.

«Στόχος αυτής της πολιτικής είναι το παραπέρα χτύπημα της μόνιμης σταθερής εργασίας και η επέκταση της "ελαστικής απασχόλησης", δηλαδή ανακύκλωση της ανεργίας και δουλειά με ημερομηνία λήξης και μειωμένα δικαιώματα, αλλά και η κάθετη μείωση του μισθολογικού κόστους που προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό», υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι και απευθύνουν κάλεσμα στις Ενώσεις Γιατρών να πάρουν ανάλογες αποφάσεις για στήριξη του αιτήματος των επικουρικών γιατρών στη μόνιμη εργασία και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.