ΣΕΑΑΝ - Ε.Σ.Γ.ΑΜΕΑ: Κινητοποίηση με αίτημα να μην κλείσει το Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων Σκαραμαγκά (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 17 Οκτώβρη στο υπουργείο Εργασίας οι γονείς και οι κηδεμόνες των περιθαλπομένων στο Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων Σκαραμαγκά, καταγγέλλοντας πως ξεκίνησε το κλείσιμο του ιδρύματος καθώς μεταφέρθηκαν ήδη οι πρώτοι περιθαλπόμενοι σε άλλο ίδρυμα.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Ν. Αττικής, η ΣΕΑΑΝ, γονείς και κηδεμόνες των περιθαλπομένων στο Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων Σκαραμαγκά, ο Βασίλης Παντελάρος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου, ο Θοδωρής Κρέπαπας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγίας Βαρβάρας, καθώς και εκπρόσωπος της Λαϊκής Επιτροπής Αιγάλεω.

Στην διάρκεια της κινητοποίησης οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του υπουργείου, απαιτώντας να γίνει δεκτή αντιπροσωπεία τους από εκπρόσωπο του υπουργείου προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους. Τελικά και κάτω από τις διαμαρτυρίες, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου η οποία επανέλαβε την εμμονή, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής, για το κλείσιμο του ιδρύματος και της μεταφοράς των εναπομεινάντων περιθαλπομένων σε άλλα ιδρύματα.

Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία απαίτησε να μην κλείσει κανένα ίδρυμα. Γενναία χρηματοδότηση όλων των δημόσιων δομών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για την αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών σε όλα τα ιδρύματα του κέντρου και την επιστημονική συγκρότηση των τμημάτων του. Όχι στην εμπορευματοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Παράλληλα διεμήνυσαν ότι θα βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για να μην κλείσει το ίδρυμα, εξέλιξη την οποία χαρακτηρίζουν «κλειδί» για άλλα αντίστοιχα ιδρύματα που προετοιμάζεται το κλείσιμό τους.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕΑΑΝ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΕΑ