ΣΕΑΑΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ: Δυναμική κινητοποίηση στον ΟΓΑ για το κόψιμο σύνταξης και επιδόματος σε παραπληγικό

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 28 Ιούνη στα κεντρικά γραφεία του ΟΓΑ η ΣΕΑΑΝ, η Λαϊκή Επιτροπή 2ου Διαμερίσματος Αθήνας, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονεών και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, η Αδελφότητα Ικαριωτών Αθήνας και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον ΟΓΑ.

Απαίτησαν την ανάκληση της απόφασης του ΟΓΑ να κόψει τη σύνταξη και το επίδομα παραπληγίας από ανάπηρο βαριάς μορφής μετά από 20 χρόνια συνταξιοδότησης με πρόσχημα ότι λάμβανε επικουρική σύνταξη από το Ταμείο Ηλεκτρολόγων, που είναι πλήρως ανταποδοτικό.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή κινητοποίηση έγινε μετά την άρνηση του διοικητή στην περασμένη κινητοποίηση, που έγινε για το ίδιο θέμα, να ανακαλέσει την απόφαση και να παραπέμψει το ζήτημα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΓΑ. 

Κάτω από την ανυποχώρητη στάση των συγκεντρωμένων, οι οποίοι φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κόβουν επιδόματα, συντάξεις και μισθούς, μας πάνε στο μεσαίωνα όλους καρφωτούς», «Για τα κέρδη της πλουτοκρατίας, κόβουν τα επιδόματα της αναπηρίας», ανέβηκαν στο γραφείο του διοικητή του ΟΓΑ, με τον τελευταίο να δεσμεύεται τελικά ότι θα παραπέμψει το θέμα στο ΔΣ του ΟΓΑ που θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα και ότι θα εκπροσωπηθούν στη συνεδρίαση και οι φορείς του αναπηρικού και λαϊκού κινήματος.

Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές της κινητοποίησης δηλώνουν ότι θα βρίσκονται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την οριστική επίλυσης του ζητήματος, καλώντας παράλληλα στη συγκέντρωση για την Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή που θα γίνει την Πέμπτη 30 Ιούνη, στις 7 μμ, στο υπουργείο Οικονομικών.