ΣΕΑΑΝ: Καταγγέλλει το κλείσιμο του ιδρύματος Σκαραμαγκά - Ο αγώνας συνεχίζεται

Την απόφαση της Διοίκησης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής να κλείσει το ίδρυμα χρόνιων παθήσεων Σκαραμαγκά και με τη συνοδεία αστυνομίας να μεταφέρει τα παιδιά σε άλλα ιδρύματα, παρά τη σαφή αντίθεση των οικογενειών τους και του αγωνιστικού αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.

«Ο χώρος του Ιδρύματος Σκαραμαγκά που κλείνει είναι φιλέτο για τα μεγάλα συμφέροντα, που θέλουν να επενδύσουν στην περιοχή», καταγγέλλει η ΣΕΑΑΝ. Καλεί τους ανάπηρους, τους χρόνιους πάσχοντες, τους γονείς και κηδεμόνες σε έκτακτη πλατιά σύσκεψη της γραμματείας, την Πέμπτη 19 Οκτώβρη, στις 18.00, στα γραφεία της για να καθορίσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα.

Καλεί τους αγωνιστές ανάπηρους και γονείς και κηδεμόνες σε ετοιμότητα σημειώνοντας «συνεχίζουμε τον αγώνα, δεν το βάζουμε κάτω. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στους χιλιάδες βαριά ανάπηρους που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους επιχειρηματίες του χώρου, στις οικογένειες των βαριά αναπήρων που εξαθλιώνονται γιατί δεν υπάρχουν οι ανάλογες κρατικές δομές για τη στήριξη των ανθρώπων τους».

Η ΣΕΑΑΝ στηλιτεύει τις ευθύνες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, της ΕΣΑΜΕΑ και της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ γιατί δεν αντέδρασαν σε αυτή την κατάσταση, αλλά και την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, που τηρεί σιγή ασυρμάτου για το κλείσιμο του ιδρύματος.

Παράλληλα καταγγέλλει την κυβέρνηση που «δικαιολογεί το έγκλημα εμφανιζόμενη ότι θέλει να προστατέψει τους περιθαλπόμενους πηγαίνοντας τους σε καλύτερο χώρο. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο! Αφού το χώρο με την υποχρηματοδότηση, με το πάγωμα των προσλήψεων, αυτή και η προηγούμενη κυβέρνηση τον είχαν υποβαθμίσει. Λες και δεν μπορούσαν, αν ενδιαφέρονταν για την ποιότητα περίθαλψης των βαριά αναπήρων να δώσουν τις ανάλογες πιστώσεις και να κάνουν τις αναγκαίες προσλήψεις για να αναβαθμιστεί το Ίδρυμα Σκαραμαγκά και να μπορέσει να φιλοξενήσει και άλλους βαριά αναπήρους, γιατί οι ανάγκες είναι τεράστιες. Η επιλογή τους για το κλείσιμο του ιδρύματος Σκαραμαγκά όπως και για το άλλο που έκλεισε στο Χαϊδάρι, υπογραμμίζει τη συνέπειά τους στη μνημονιακή επιταγή και στις κατευθύνσεις της ΕΕ για μείωση κατά 50% των δαπανών για την Πρόνοια, κλείσιμο ιδρυμάτων, συρρίκνωση υπηρεσιών, για να φορτωθεί το κόστος στην ίδια την οικογένεια και να ανοίξει ο χώρος στην επιχειρηματική δράση στον ευαίσθητο αυτόν τομέα».