ΣΕΑΑΝ: Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΓΑ ενάντια στο κόψιμο αναπηρικής σύνταξης και επιδόματος αναπηρίας (ΦΩΤΟ)

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΓΑ πραγματοποίησε την Πέμπτη το μεσημέρι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) ενάντια στην απόφαση του Οργανισμού να κόψει την αναπηρική σύνταξη και το επίδομα αναπηρίας σε ασφαλισμένο του. Αντιπροσωπεία έθεσε το ζήτημα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ζητώντας να παρθεί απόφαση που να δικαιώνει τον ασφαλισμένο.

Το πρόσχημα με το οποίο η Διοίκηση του ΟΓΑ στέρησε επίδομα και σύνταξη από τον ασφαλισμένο, ο οποίος έχει βαριά αναπηρία (τετραπληγία), είναι το γεγονός ότι λαμβάνει 180 ευρώ το μήνα από το Επικουρικό των Ηλεκτρολόγων. Πρόκειται για μια παροχή πλήρως ανταποδοτική για την οποία ο ασφαλισμένος έχει πληρώσει εισφορές για τα 20 σχεδόν χρόνια που δούλεψε ως ηλεκτρολόγος. Εξάλλου το ποσό αυτό δεν φτάνει ούτε για το μηνιαίο κόστος των φαρμάκων του, που ξεπερνά τα 200 ευρώ. Παρ' όλα αυτά ο ΟΓΑ σταμάτησε να καταβάλει την κύρια σύνταξη το Μάη του 2015, ενώ πριν δυο μήνες του «έκοψε» και το επίδομα αναπηρίας.

Η ΣΕΑΑΝ καταγγέλλει την προκλητική απόφαση και τονίζει πως μέσα από αυτή ανοίγει ο δρόμος για περικοπές συνολικά στους ανάπηρους. «Κόβουν επιδόματα, συντάξεις και μισθούς, μας πάνε στον Καιάδα όλους καρφωτούς», κατήγγειλαν οι συγκεντρωμένοι με το σύνθημά τους.

Τη συμπαράστασή της στην κινητοποίηση και τα αιτήματά της μετέφερε η συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ στον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων στον ΟΓΑ, Γιώτα Κίτσιου. Τόνισε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι, που καλούνται να εφαρμόζουν την αντιλαϊκή νομοθεσία, πρέπει να πάρουν θέση στον αγώνα με σημαία τις λαϊκές ανάγκες.