Σ.Ε.Ν.«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»: Παράσταση διαμαρτυρίας για τους εργολαβικούς εργαζόμενους

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 31 Γενάρη το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο, λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που αφορά το συγκεκριμένο νοσοκομείο για την πρόσληψη τραπεζοκόμων και λαντζιέρηδων. Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ αφορά 70 τραπεζοκόμους - λαντζιέρηδες και 44  προσωπικό ασφαλείας. Έχουν υποβληθεί 2.200 αιτήσεις απ' όλη την Ελλάδα για τις 114 θέσεις. Στην πραγματικότητα πρόκειται για άλλη μια κυβερνητική απόπειρα να παρουσιαστεί η ανακύκλωση της ανεργίας ως «ένεση» ανθρώπινου δυναμικού στα νοσοκομεία.

Το Σωματείο Εργαζομένων ζητά να μην απολυθεί κανείς από τους 114 εργαζόμενους (τραπεζοκόμους, σεκιουριτάδες) που ήδη εργάζονται ως εργολαβικοί στο νοσοκομείο και να προσληφθούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου, να έχουν πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και να γίνουν επιπλέον προσλήψεις σύμφωνα με τις ανάγκες προκειμένου να εξασφαλιστεί σε αυτό τον τομέα η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ (7 π.μ. - 3 μ.μ.) την Τετάρτη 1η Φλεβάρη, το Σωματείο Εργαζομένων «Ευαγγελισμού» καλεί στις 10.30 π.μ. σε κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο «Γεννηματάς» και στη συνέχεια στην 1η ΥΠΕ.

Στην κινητοποίηση στο «Γεννηματάς» καλεί και το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής.