Σ.Ε.Ν. ΣΑΜΟΥ: Ζητά άμεση πρόσληψη παιδιάτρων

Την άμεση πρόσληψη παιδιάτρων για την εύρυθμη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής και των εξωτερικών της ιατρείων απαιτεί ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου.

Παράλληλα καταγγέλλει το γεγονός ότι ενώ ζητά άμεση συνάντηση με τη διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ και τον υπουργό Υγείας για αυτό το θέμα, ακόμα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων σημειώνει:

«Προκλητική για άλλη μια φορά η στάση της κυβέρνησης, του αρμόδιου υπουργείου Υγείας και της 2ης ΥΠΕ στα σοβαρότατα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της Υγείας στο νησί μας. Ιδιαίτερα στη λειτουργία της Παιδιατρικής με μια μόνο παιδίατρο. Στο αίτημά μας για άμεση συνάντηση με τον υπουργό Υγείας και τη διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ καμία απάντηση δεν έχουμε μέχρι σήμερα.

Η πολιτική τους έχει εγκαταλείψει τους χιλιάδες κατοίκους των νησιών μας καθώς και τους χιλιάδες μετανάστες - πρόσφυγες που τους κρατάει εγκλωβισμένους να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στο νησί μας. Κανένα από τα χρόνια αιτήματά μας δεν έχει δρομολογηθεί, όπως μαζικές προσλήψεις μονίμου προσωπικού για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου, δημιουργία ιατρείου μέσα στο ΚΥΤ και άμεσο απεγκλωβισμό των μεταναστών - προσφύγων από το νησί και τη χώρα.

Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη παιδιάτρων για την εύρυθμη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής και των εξωτερικών της ιατρείων, άμεση συνάντηση του συλλόγου μας με τον υπουργό Υγείας και τη διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ για τα προβλήματα του νοσοκομείου μας».