ΣΕΡΡΕΣ: Κινητοποίηση αναπήρων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση στην πλατεία Κρονίου, στις Σέρρες, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 3 Δεκέμβρη 2018, ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων του Νομού, στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία. «Ευχαριστούμε τους δεκάδες Σερραίους που αγκάλιασαν το κάλεσμά μας και συνέβαλαν ώστε και η φετινή 3η του Δεκέμβρη να αποτελέσει για την πόλη μας μέρα αγωνιστικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ΑμΕΑ».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες του Συλλόγου Γυναικών, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑκαι της Επιτροπής Αναπληρωτών και Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, κάνοντας πράξη το σύνθημα «ένας για όλους και όλοι για έναν».

Στη διάρκειά της, εκ μέρος του Συλλόγου μίλησε ο Γιάννης Χουβαρδάς, ενώ ακολούθησε και μουσικό πρόγραμμα με τους Γιάννη Καμπανταϊδη και Σάκη Τζαχρήστα.

Ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Η 3η Δεκέμβρη ήταν, είναι και θα είναι ημέρα σταθμός στον αγώνα των ΑμΕΑ να περιφρουρήσουν και να επεκτείνουν τα δικαιώματά τους. Δεν θα επιτρέψουμε να καταστεί ημέρα οίκτου και φιλανθρωπίας, την οποία κάποιοι επιτήδειοι θα εκμεταλλεύονται για να χτίσουν το κοινωνικό τους προφίλ ή ακόμη και να βγάλουν χρήματα, ούτε θα επιτρέψουμε να διαμορφωθεί σε μέρα όπου διάφοροι πολιτικάντηδες θα τη χρησιμοποιούν για να προάγουν τις πολιτικές τους καριέρες.

Νέα προνόμια στους λίγους και πρόσθετα βάσανα στους πολλούς. Αυτό είναι το τίμημα των επενδύσεων και της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας. Αυτή είναι η δίκαιη ανάπτυξη της κυβέρνησης, που δήθεν θα ξαναφέρει την αισιοδοξία στην κοινωνία, σε μια εποχή ραγδαίας επιστημονικής και τεχνολογικής ανάπτυξης.

Είναι επίκαιρο όσο ποτέ, οι ΑμΕΑ να συσπειρωθούν στους Συλλόγους τους! Αποτελεί κρίσιμη προτεραιότητα η συμπόρευση όλων των φορέων του λαϊκού κινήματος σε κατεύθυνση ρήξης με την οικονομία που λειτουργεί προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και οργανισμούς όπως το ΔΝΤ, η ΕΕ, ο ΟΟΣΑ, το ΝΑΤΟ, η Παγκόσμια Τράπεζα, οι οποίοι διαχρονικά έχουν αποδείξει τον αντιλαϊκό και αντιαναπηρικό τους χαρακτήρα! Να έχουμε όλοι την υγειά μας, δίνουμε ραντεβού στους δρόμους του αγώνα!».