ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Κινητοποίηση των εργολαβικών εργαζομένων για το δικαίωμα στη δουλειά

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 8 Ιούλη οι εργολαβικοί εργαζόμενοι της εταιρείας «JCB» στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι γιατί, μετά την αλλαγή της σύμβασης και την ανάληψη των τομέων καθαριότητας, εστίασης, φύλαξης κλπ. από την εταιρεία «ΑΒΑΞ», οι περίπου 100 εργολαβικοί εργαζόμενοι της «JCB» πετιούνται στο δρόμο. Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι της συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία έπαιρνε παρατάσεις παραμονής στο νοσοκομείο, απασχολούνταν πάνω από 10 χρόνια σε τομείς καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης και λοιπών τομέων, ενώ πρόσφατα η διοίκηση του νοσοκομείου επανέλαβε ότι θα μπορούν να υπαχθούν στη «λύση» των ατομικών συμβάσεων που δρομολογεί το υπουργείο Υγείας και που βέβαια αποτελεί την άλλη όψη της διαιώνισης της εργασιακής τους εκμετάλλευσης.

Η ουσία είναι ότι και οι εξελίξεις με τους εργολαβικούς εργαζόμενους στο «Σισμανόγλειο» αποδεικνύουν περίτρανα την ανάγκη συσπείρωσης και ανυποχώρητης πάλης γύρω από το αίτημα διεκδίκησης για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Αποδεικνύει ότι είτε η «λύση» του εργολάβου, είτε η «λύση» των ατομικών συμβάσεων εργασίας που δρομολογεί το υπουργείο Υγείας, μεταφράζονται στην πράξη σε ανεργία, εργασιακή εκμετάλλευση και ομηρία,καθώς και κακοπληρωμένη εργασία.

Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στο «Σισμανόγλειο» έχουν κάθε λόγο να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων «Ευαγγελισμού» στο υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 14 Ιούλη, στη 1.30 μ.μ., μαζί με άλλα σωματεία («Αττικό», ΚΑΤ, «Αγ. Σάββας» κ.λπ.) για τη συνολική επίλυση των οξυμένων προβλημάτων τους.