ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ: Καταγγέλλει τις έγγραφες αναφορές στην γιατρό στο Μαραθόκαμπο που διεκδίκησε τα δικαιώματά της

Την τριμελή Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, «για τις έγγραφες αναφορές που απέστειλαν προς την 2η Υγειονομική Περιφέρεια και στο υπουργείο Υγείας σχετικά με τη νομιμότητα της πρόσληψης της μοναδικής γιατρού του Περιφερειακού Ιατρείου Μαραθοκάμπου, που έγινε πριν από ενάμιση χρόνο, επικαλούμενοι μεταγενέστερο Νόμο από εκείνον που είχε προσληφθεί η Γιατρός, δίχως να της έχουν κοινοποιηθεί τα έγγραφα».

Ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Οι λόγοι που η Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου προέβη στις αναφορές ήταν:

α. Η γιατρός ζητούσε να καθαρίζονται οι χώροι του ιατρείου. Το Κέντρο Υγείας όμως δεν διέθετε καθαρίστριες για τα περιφερειακά αγροτικά ιατρεία και έτσι το τοπικό Συμβούλιο Μαραθοκάμπου, είχε διαθέσει μια καθαρίστρια για να καθαρίζονται οι χώροι του ιατρείου μια φορά την εβδομάδα! Όταν η γιατρός ζήτησε να μην γίνεται η καθαριότητα σε ώρες αιχμής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Μαραθοκάμπου έκανε αναφορά στην Διοικ. Επιτροπή του ΚΥ Καρλοβάσου και εκείνη, με την σειρά της, προς την ΥΠΕ και το Υπουργείο.

β. Το δεύτερο αμάρτημα της γιατρού ήταν ότι ζητούσε να λάβει την κανονική της άδεια για το διάστημα που υπηρετούσε ως αγροτική γιατρός στο ίδιο ιατρείο (πριν πάρει την μόνιμη θέση στο Μαραθόκαμπο) και που η υπηρεσία της ποτέ δεν της χορήγησε ως όφειλε».