ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της «Γαία» για το Κ.Υ. Αγίου Νικολάου

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα της ομάδας εθελοντών του πολιτιστικού Συλλόγου «Γαία» που πλαισιώνουν το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου στη Δυτική Μάνη για αποκλειστικά δωρεάν δημόσια Υγεία - Πρόνοια και πλήρη εξοπλισμό και στελέχωση όλων των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξέφρασε αντιπροσωπεία των σωματείων Φαρμακοϋπαλλήλων, Οικοδόμων, ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του παραρτήματος Μεσσηνίας Συνταξιούχων ΔΕΚΟ και τραπεζοϋπαλλήλων.

Οι εθελοντές προχώρησαν το περασμένο Σάββατο σε Καρδαμύλη και Στούπα διεκδικώντας λύση για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας. Το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας παρά την υπερπροσπάθεια τόσο των εθελοντών της «Γαία» όσο και των εναπομεινάντων γιατρών αδυνατεί να παρέχει υγειονομική περίθαλψη τόσο στους χιλιάδες κατοίκους της περιοχής όσο και στους χιλιάδες επισκέπτες. 

Τα σωματεία σε ανακοίνωσή τους μετά τη συνάντηση τονίζουν ανάμεσα σε άλλα ότι η δουλειά των εθελοντών είναι επικουρική, και δεν μπορεί ούτε πρέπει πρέπει να υποκαταστήσει την κρατική ευθύνη.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων, προωθεί παραπέρα την εμπορευματοποίηση της Υγείας με τη μείωση των κρατικών δαπανών και τη λειτουργία των μονάδων Υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Ο σχεδιασμός για δήθεν ανάπτυξη της ΠΦΥ είναι το αποτέλεσμα της αντίληψης και της πρακτικής που θέλει την Υγεία "μοχλό της οικονομίας και της αγοράς"  και που έχει δημιουργήσει μια κρίσιμη και επικίνδυνη κατάσταση για τη ζωή της λαϊκής οικογένειας.

Στα δεκάδες σοβαρά περιστατικά υγείας τη βδομάδα, των συχνών οδικών ατυχημάτων της θερινής περιόδου, οι εναπομείναντες ιατροί και οι εθελοντές της "ΓΑΙΑ", βρίσκονται στη δυσμενή θέση να μη μπορούν να βοηθήσουν πολίτες κι επισκέπτες.

Η δουλειά των εθελοντών της "Γαία" είναι επικουρική, δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποκαταστήσει τις δομές του Κράτους με τίποτα.

Ο αγώνας σύσσωμων των πολιτών Δυτικής Μάνης, για την προστασία της Δημόσιας Δωρεάν υγείας είναι και δικός μας αγώνας.

Καλούμε τα Σωματεία και συνδικάτα να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης των εργαζόμενων για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους. Για υψηλού επιπέδου παροχές Υγείας, που θα παρέχονται δωρεάν και αποκλειστικά από το κράτος σε όλους. Για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και με κρατική χρηματοδότηση».