ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» Η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται - δεν παζαρεύεται

«Για εμάς το κύριο ζήτημα είναι ένα: δεν επιτρέπεται σε κανέναν να παίξει με τη ζωή των ασθενών την ώρα που η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να τη διασφαλίσει. Η ανθρωπινή ζωή, η υγεία, η αρτιμέλεια δεν κοστολογούνται - δεν παζαρεύονται», σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» με αφορμή δελτίο Τύπου της διοίκησης του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο σημειώνει:

«Απέναντι στο απαράδεκτο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Διοίκηση του νοσοκομείου (27/4) “απαντώντας σε διάφορα δημοσιεύματα” που καταγγέλλουν την ολιγωρία στην αποκατάσταση των βλαβών των ιατρικών και άλλων μηχανημάτων, θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής:

1. Κατά τρόπο ανήκουστο καταφέρθηκε κατά γιατρών και των λοιπών εργαζομένων του νοσοκομείου, καθώς και των εκλεγμένων εκπροσώπων τους, καταγγέλλοντάς τους ως υπαίτιους για ζημιές. Προσπάθησε δε, εμμέσως αλλά με τρόπο σαφώς απειλητικό να υπονοήσει ότι θα πρέπει οι εργαζόμενοι να συγκαλύπτουν (!!!) την άθλια κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσοκομεία από την πολιτική που εφαρμόζεται χρόνια τώρα και συνεχίζεται και από αυτήν την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Πέρα όμως, από τη στοχοποίηση των μαχόμενων υγειονομικών που με αυτοθυσία, ατελείωτες διπλοβάρδιες, εις βάρος της υγείας και της οικογένειάς τους και εν πολλοίς, απλήρωτοι κρατάνε όρθια τα νοσοκομεία, Διοίκηση και υπουργείο θεοποιούν όλο αυτό το σύστημα των επιχειρηματικών ομίλων βιοϊατρικής τεχνολογίας που θησαυρίζει από την ανάγκη του κάθε ασθενούς. Δεν είναι άγνωστος ο τρόπος που λειτουργούν, ούτε ότι η κάθε βλάβη από κακή συντήρηση ονομάζεται "ζημιά", ούτε ότι υπερτιμολογείται ως …εξωσυμβατική η όποια αναγκαία έκτακτη επισκευή ή αντικατάσταση.

Είναι δε απορίας άξιο, ότι η διοίκηση έσπευσε να υιοθετήσει τις υποδείξεις των εταιρειών ότι δεν πρόκειται για βλάβες στο πλαίσιο της σύμβασης αλλά σε επαναλαμβανόμενες (!!!) ζημιές από κακή χρήση, άρα μάλλον, αποδέχεται εκ προοιμίου ότι η αποκατάσταση θα γίνει με νέα κοστολόγηση από την εταιρεία!

Όμως, δεν είναι επιλογή των εργαζόμενων οι συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα που στραγγαλίζουν το δημόσιο νοσοκομείο, αλλά των κυβερνήσεων που επέλεξαν να θεωρούν την υγεία εμπόρευμα. Ούτε βέβαια ευθύνονται οι εργαζόμενοι για τη συνεχή μείωση του κρατικού προϋπολογισμού για την υγεία, κονδύλια που εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε τριπλά πληρώσει με άμεση και έμμεση φορολογία, αλλά και ασφαλιστικές εισφορές.

2. Για μας το κύριο ζήτημα είναι ένα: δεν επιτρέπεται σε κανέναν να παίξει με τη ζωή των ασθενών την ώρα που η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να τη διασφαλίσει. Η ανθρωπινή ζωή, η υγεία, η αρτιμέλεια δεν κοστολογούνται - δεν παζαρεύονται!

Αντί η Διοικήτρια να πετάει λάσπη στους εργαζόμενους προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ας μπει στον κόπο να απαντήσει: που πήγαιναν τα οξέα εμφράγματα π.χ. επί μια βδομάδα; Έφερναν βόλτες στα άλλα νοσοκομεία της Αττικής με μοιραία ίσως αποτελέσματα ή μήπως και κάποια εξωθήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα;

Ξέρουμε ήδη ότι τρέμουν τον οργανωμένο αγώνα μας, γι’ αυτό και λοιδωρούν συνδικαλιστές γνωστούς για την ακεραιότητα και τους ταξικούς αγώνες στους οποίους πρωτοστατούν δεκαετίες τώρα. Τους δηλώνουμε επιπλέον, ότι οι προσπάθειες ποινικοποίησης της γνώμης και της δράσης των εργαζομένων θα πάρουν σκληρή και πάνδημη απάντηση από τους υγειονομικούς».