ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΓΝΗ: Με επιτυχία η εκδήλωση για τα παιδιά (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που οργανώθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου για όλα τα παιδιά των εργαζομένων, του Παιδικού Σταθμού και των παιδιών που νοσηλεύονται. Μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν το κουκλοθέατρο «Θησέας» από το Κου-ΚλοΘέατρο Κρήτης.

Απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του Σωματείου ανάφερε τα εξής:

«Μέσα από τη σημερινή μας εκδήλωση θέλουμε να δώσουμε συνέχεια και στη παρέμβασή όχι μόνο για τους μεγάλους αλλά και για τα παιδιά. Θεωρούμε τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την ταξική αλληλεγγύη ως αναπόσπαστο κομμάτι της αγωνιστικής δράσης του σωματείου μας.

Στόχος μέσα από τέτοιου είδους παρεμβάσεις είναι να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της συλλογικότητας, της συμμέτοχης στη συλλογική δράση, στην αλληλοϋποστήριξη, στον απεγκλωβισμό νεανικών συνειδήσεων από την υποκουλτούρα, τον ατομικισμό. Να φέρουμε μικρούς και μεγάλους κοντά στην ελληνική ιστορία και μυθολογία καθώς και σε έργα μεγάλων συγγραφέων Ελλήνων και ξένων.

Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με οδηγό τη θέλησή μας να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σε μια κοινωνία απαλλαγμένη από τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τη βαρβαρότητα και τη μιζέρια. Για το δικαίωμα των παιδιών στη δημιουργική απασχόληση, τον πολιτισμό, το παιχνίδι με τις αξίες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης.

Η σημερινή παράσταση αποτελεί μια μικρή ανάπαυλα στις δυσκολίες της ζωής ιδιαίτερα αυτές που ζούμε τα τελευταία χρόνια.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε αν πιστέψουμε στη δύναμή μας, τον συλλογικό αγώνα μέσα από ένα ισχυρό σωματείο γιατί:

Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει

Τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα

Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα

Θα τα καταφέρουμε!

Καλή δύναμη! Χρόνια πολλά - Καλή χρονιά σε όλους και όλες!»