ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»: Συγκέντρωση των εργολαβικών εργατών για τα δεδουλευμένα τους Στις 5.30 το πρωί στα γραφεία της εργολάβου εταιρείας

Με κεντρικό σύνθημα «Να πληρωθούν εδώ και τώρα τα δεδουλευμένα. Όχι στη σκλαβιά των εργολάβων αλλά και των ατομικών συμβάσεων. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους» το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ), με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, πραγματοποιεί, την Τετάρτη 29 Ιούνη, στις 5.30 το πρωί, συγκέντρωση των εργολαβικών εργατών στα γραφεία της εργολάβου καθαριότητας για να απαιτήσουν να πληρωθούν εδώ και τώρα τα δεδουλευμένα τους.

Το ΣΕΝΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Πάνω από 400 εργολαβικοί εργάτες (καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι, σεκιούριτι, βοηθοί μάγειρες, εργάτες κ.λπ.) που καλύπτουν υπηρεσίες και πάγιες ανάγκες του νοσοκομείου, είναι και πάλι απλήρωτοι! Με το "αιτιολογικό" της λήξης των συμβάσεων οι πάρεδροι δεν εγκρίνουν τα κονδύλια κι έτσι εκατοντάδες συνάδελφοι, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες, βρίσκονται σε αδιέξοδο και έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης, αλλά και της ανασφάλειας για το αύριο.

Στην ουσία οι εργολάβοι δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και ενώ χρόνια τώρα κερδοσκοπούν ασύδοτα στις πλάτες τους των πιο βαθιά εκμεταλλευόμενων εργαζόμενων, τους αφήνουν κυριολεκτικά στην πείνα.

Τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας αδιαφορούν προκλητικά. Η συγκυβέρνηση με τη στάση της αποδεικνύει ότι πρόθεσή της είναι να οδηγήσει τους εργαζόμενους στα συνεργεία από την αυθαιρεσία και τρομοκρατία των εργολάβων στο αίσχος των ατομικών συμβάσεων! Αυτός άλλωστε είναι και ο κεντρικός κυβερνητικός στόχος - σύμφωνος και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες: Η διεύρυνση των ελαστικών πάμφθηνων εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο.

Το σωματείο μας έχει κάνει επανειλημμένες εντονότατες παραστάσεις διαμαρτυρίας στη διοίκηση και στην εργολάβο. Επικαλούνται αποφάσεις δικαστηρίων και άλλες σαθρές δικαιολογίες με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να εξακολουθούν να ζουν στη μιζέρια και ποιος ξέρει για πόσο ακόμα.

Φτάνει πια. Δεν χωράει αναμονή ή επανάπαυση. Όλοι στο δρόμο! Την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 5.30 π.μ. συγκέντρωση των εργολαβικών εργατών του Νοσοκομείου στα γραφεία της εργολάβου καθαριότητας για να απαιτήσουμε εδώ και τώρα και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα.

Καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει τα ανάλογα μέτρα. Δεν αφήνουμε σε χλωρό κλαρί διοίκηση και υπουργείο Υγείας! Είναι πρωτίστως ζήτημα πολιτικής βούλησης να ξεπεραστούν οι όποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες.

Να πληρωθούν εδώ και τώρα τα δεδουλευμένα. Λέμε όχι στη σκλαβιά των εργολάβων, αλλά και των ατομικών συμβάσεων. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους».