Σ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας στην «Ευρωκλινική» ενάντια στις πέντε απολύσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας στην «Ευρωκλινική» πραγματοποίησε το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας, το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Ιούλη, απαιτώντας την ανάκληση των πέντε απολύσεων εργαζομένων, μεταξύ αυτών και συνδικαλιστών του επιχειρησιακού σωματείου, στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία του ομίλου, δύο ημέρες μετά την απεργία του κλάδου την Παρασκευή 1η Ιούλη για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των απολυμένων συναδέλφων συγκαταλέγονται συνδικαλιστές, μέλη της Διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, εργαζόμενοι που πρωτοστάτησαν στην απεργία του κλάδου.

Κατά την διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία του κλαδικού σωματείου συναντήθηκε με εκπροσώπους της εργοδοσίας της «Ευρωκλινικής» με τους τελευταίους να επιμένουν στην θέση τους για τις πέντε απολύσεις με το πρόσχημα της ανάγκης για συνολικές «αναδιαρθρώσεις» του ομίλου. Από την πλευρά του το κλαδικό σωματείο διεμήνυσε ότι θα απαντήσει με κλιμάκωση του αγώνα για την ανάκληση των απολύσεων και ότι θα πρωτοστατήσει ώστε ο αγώνας αυτός να γίνει υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος.

Ήδη πάντως εργατικά σωματεία και φορείς εκφράζουν την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων της «Ευρωκλινικής». Σε αυτό το πλαίσιο στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν τα διοικητικά συμβούλια μιας σειράς επιχειρησιακών σωματείων όπως του «Υγεία», του «Μητέρα», του «Ερρίκος Ντυνάν», του «Ιασώ» και του «Ιασώ Τζένεραλ».

Στο μεταξύ την συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων της «Ευρωκλινικής» εκφράζουν με ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ - ΝΑΤ. Επίσης το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Το κλαδικό σωματείο στην ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι η εργοδοσία της «Ευρωκλινικής» προχώρησε στις απολύσεις «με ξεκάθαρο στόχο την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας» και επίσης ότι «με πρόσχημα την παραχώρηση τμήματος σε εργολαβική εταιρεία, επιλέγει αυτή τη στιγμή να προχωρήσει σε απολύσεις απεργών και συνδικαλιστών με προφανή στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων. Είναι γνωστή η τακτική της εργοδοσίας να συνοδεύει τις αξιώσεις της για μειώσεις μισθών, για κατάργηση δικαιωμάτων με καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας». Και προσθέτει:

«Η επιτυχημένη απεργία των εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία την 1η Ιούλη έδωσε ηχηρή απάντηση στις εργοδοτικές απαιτήσεις. Έγινε ένα βήμα για διεκδίκηση κλαδικής σύμβασης με ικανοποιητικούς όρους. Αυτό ενόχλησε τους μεγαλοκλινικάρχες, που προσπαθούν να κάμψουν το ηθικό των εργαζομένων. Αυτό το στόχο εξυπηρετούν οι απολύσεις στην "Ευρωκλινική".

Δηλώνουμε ξεκάθαρα: Δεν θα ανεχτούμε την παραμικρή απόπειρα της εργοδοσίας να εμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση, να βάλει εμπόδια στον αγώνα των εργαζομένων. Θα σημάνει γενικός ξεσηκωμός μέχρι να παρθούν πίσω οι απολύσεις.

Η απαίτηση για ανάκληση των απολύσεων στην "Ευρωκλινική" ξεπερνάει τα όρια της συγκεκριμένης εταιρείας, είναι υπόθεση του κλάδου, είναι υπόθεση συνολικά του εργατικού κινήματος.

Καλούμε κάθε συνδικαλιστή, κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενο να πάρει άμεσα θέση. Να δείξουμε τη δύναμή μας.

Απαιτούμε: Άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων, καμία συνδικαλιστική δίωξη».